Μετεγχειρητικές οδηγίες μετά από επέμβαση καταρράκτη

Μετεγχειρητικές οδηγίες μετά από επέμβαση καταρράκτη Facebooktwitterpinterest

 

      1. Ενσταλλάξτε το coll Dispersadron στο μάτι που έγινε η επέμβαση με την παρακάτω συχνότητα:
        2 σταγόνες κάθε 2 ώρες (π.χ. στις 4 μμ κατόπιν στις 6μμ και μετά στις 8μμ). Η ενστάλλαξη των σταγόνων σταματά αργά τη νύχτα(11μμ περίπου) και αρχίζει ξανά το επόμενο πρωί με την ίδια συχνότητα, κάθε 2 ώρες μέχρι να επισκεφθείτε το γιατρό για την πρώτη μετεγχειρητική εξέταση.

      1. Μετά την επέμβαση θα σας δοθούν 2 χαπάκια (μικρά άσπρα) τα οποία είναι tb Acetazolamide 250 mg. Πάρτε το ένα μετά το μεσημεριανό σας γεύμα και το δεύτερο μετά το βραδυνό σας γεύμα. Τα χαπάκια αυτά ρυθμίζουν την πίεση του ματιού σας μετά την επέμβαση.

     

      1. Μετά την επέμβαση μπορείτε να έχετε όποιο γεύμα θέλετε.
        Μπορείτε να δείτε τηλεόραση από την πρώτη μέρα μετά την επέμβαση. Συνήθως την πρώτη μέρα η όραση είναι θαμπή και το μάτι μπορεί να δακρύζει και να σας «κόβει» λίγο. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η όρασή σας θα αποκατασταθεί σταδιακά τις επόμενες μέρες.

     

      1. Αν έχετε πόνο μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο: Depon, Ponstan, Lonarid. Αποφύγετε την ασπιρίνη. Σε περίπτωση που έχετε έντονο πόνο που δεν υποχωρεί καλέστε στο 6977-273425 για να μιλήσετε με τον γιατρό.

     

      1. Την πρώτη μέρα αποφύγετε να σηκώσετε βάρος και να σκύψετε. Μπορείτε να είστε στο κρεβάτι σε ύπτια θέση ή στο πλάι από την πλευρά του ματιού που δεν χειρουργήθηκε. Μπορείτε να παραμείνετε σε καθιστή θέση.

     

      1. Φροντίζετε να είναι τα χέρια σας καθαρά όταν βάζετε το κολλύριο και διατηρείτε το στόμιο του κολλυρίου καθαρό. Οι σταγόνες να ενσταλλάζονται από σχετική απόσταση ασφαλείας ώστε να μην τραυματίσετε το μάτι σας κατά λάθος με το στόμιο του κολλυρίου.

     

      1. Πάρτε το coll Dispersadron μαζί σας την επόμενη μέρα στην πρώτη μετεγχειρητική εξέταση.

     

 

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.