Ιάτωρ & Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες, αναγκαίες σε ελάχιστες ποσότητες, που προσλαμβάνονται κυρίως με τις τροφές. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού και την επιτέλεση αρκετών βασικών λειτουργιών. Διακρίνονται σε υδατοδιαλυτές (B, C, P) και λιποδιαλυτές (A, D, E, K), η απορρόφηση των οποίων εξαρτάται από την απορρόφηση των λιπών.
Οι βιταμίνες διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμμετέχουν σε πολλές διαδικασίες του μεταβολισμού και συνεργάζονται με τα μέταλλα, χαρίζοντας υγεία, ευεξία και ομορφιά.
Ωστόσο, συνεχείς μελέτες αναγάγουν τις βιταμίνες, από διατροφικά συμπληρώματα σε ελπιδοφόρα υπόσχεση κατά του καρκίνου, του στρες, των καρδιακών παθήσεων, της σεξουαλικής απάθειας, της ξηρής επιδερμίδας και φυσικά της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
Ξεχωριστή θέση κατέχει η βιταμίνη C, η οποία σύμφωνα με έρευνες συνεισφέρει σε πλήθος ασθενειών, από έλκος στομάχου μέχρι ψυχικές διαταραχές.
Πρέπει λοιπόν, να εφοδιάζουμε καθημερινά τον οργανισμό μας με βιταμίνες μέσω μίας υγιεινης διατροφής.
Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής βέβαια, πολλές φορές δεν μας το επιτρέπουν αυτό, με αποτέλεσμα να παρατηρείται τελευταία μία αύξηση στην κατανάλωση βιταμινούχων συμπληρωμάτων, την χρήση των οποίων θα πρέπει να κάνουμε με μέτρο και σύνεση.

A

B

C

D

E

F

H

K

P