Ογκολογική Χειρουργική

Facebooktwitterpinterest

Οι δυο βασικές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι α) το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και β) το ακανθοκυτταρικό καρίνωμα, δηλαδή το μελάνωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί και αν βρουν κάποιο σημάδι ή κάποια πληγή η οποία δεν περνάει επισκέπτονται κάποιον ιατρό.

Α) Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι αρκετά συχνό σε ηλικίες άνω των 60 ετών και συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο. Η αντιμετώπιση του βασικοκυτταρικού καρκίνου γίνεται από τους Πλαστικούς Χειρουργούς με χειρουργική αφαίρεση και βιοψία. Όταν η βιοψία δείξει βασικοκυτταρικό καρκίνωμα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να είμαστε προσεκτικοί και αν στο μέλλον παρουσιάσουμε κάποιο καινούριο σημάδι να επισκεφθούμε και πάλι κάποιον ειδικό.

Β) Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα

Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά θέλει περισσότερη προσοχή διότι η πορεία του μπορεί να είναι πιο βαριά.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.