Τί είναι η Vaser διαμόρφωση σώματος;

Facebooktwitterpinterest

Η μέθοδος Vaser βασίζεται στη χρήση υπερήχων με σκοπό να διαλυθούν τα λιποκύτταρα μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Η συσκευή VASER παράγει υπερήχους, οι οποίοι μεταφέρονται σε ένα ρύγχος, η άκρη του οποίου διεισδύει κάτω από το δέρμα μας στο λιπώδη ιστό και με αυτόν τον τρόπο ρευστοποιεί το λίπος μιας συγκεκριμένης περιοχής. Τα λιποκύτταρα αποκολλούνται μεταξύ τους κι έτσι με πολύ μεγάλη ευκολία αναρροφούνται από μία πολύ λεπτή κάνουλα λιποαναρρόφησης.

Αποτελεί ένα εξελιγμένο είδος λιπόλυσης ή λιποαναρρόφησης, το οποίο αποβλέπει στη μείωση του τοπικού πάχους.

Σε ποιά σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί
Όπως και τα υπόλοιπα είδη λιποαναρρόφησης, η Vaser λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει κυρίως τις περιοχές εκείνες στις οποίες υπάρχει τοπικό πάχος, οι συνηθέστερες των οποίων είναι: πλάγια των μηρών, το έσω μέρος των μηρών, έσω μέρος γονάτων, πλάγιο και πρόσθιο κοιλιάς, βραχίονες, γυναικομαστία και διπλοσάγονο.
Εκτός από αυτές, που είναι οι κλασικές περιοχές, υπάρχουν και άλλες όπως η πλάτη, οι κνήμες, αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε περιοχή του σώματος έχει τοπικό πάχος.

Πώς γίνεται η διαδικασία;
Με τοπική διήθηση του υγρού αναισθησίας στην επιλεγόμενη περιοχή όπου υπάρχει τοπικό πάχος, εισάγεται υψηλής τεχνολογίας ρύγχος, το οποίο μεταφέρει την ενέργεια υπερηχητικών κυμάτων. Με την κάλυψη όλης της περιοχης με κινήσεις βεντάλιας παλινδρομικά ο πλαστικός χειρουργός στοχεύει στην διάσπαση των λιπωδών κυττάρων και την υγροποίησή τους για να γίνει ομαλη αφαίρεση τους προς τα έξω. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ρευστοποιημένο λίπος αναρροφάται με μία μικρή, ατραυματική κάνουλα. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετείται ένας κορσές που καλύπτει όλες τις περιοχές όπου έγινε η λιπόλυση.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με όποιο είδος αναισθησίας προτιμά το ενδιαφερόμενο άτομο. Δηλαδή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, με μέθη, με επισκληρίδιο αναισθησία ή με γενική αναισθησία. Στις πλείστες των περιπτώσεων γίνεται με τοπική αναισθησία.

High Definition VASER Lipoplasty
Το κύριο πλεονέκτημα της τεχνολογίας VASER είναι ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια και με αυτό τον τρόπο να κάνει γλυπτική στο ανθρώπινο σώμα. Η γλυπτική αυτή μπορεί να αφορά όλες τις περιοχές του σώματος αλλά κυρίως γίνεται στην κοιλιά. Μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα του μπροστινού μέρους της κοιλιάς δίνοντας την αίσθηση του καλογυμνασμένου σώματος ειδικά στην περίπτωση που συνδυαστεί με Thermitight και Laser ND YAG tightening μεθοδολογία που εφαρμοζεται στην καινούργια τεχνική που αναπτύξαμε στον χώρο μας την F.R.B.R. fast responsive body reshaping.
Τα γνωστά six packs μπορούν να αναδειχθούν πάρα πολύ εύκολα με τη HIGH-DEFINITION VASER LIPOPLASTY. Αυτό μπορεί να γίνει σε άντρες και γυναίκες, με διαφορετικό όμως τρόπο. Όπως είπαμε, αντίστοιχη σμίλευση του σώματος μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές όπως είναι οι μηροί, οι γάμπες, οι βραχίονες και διάφορες άλλες περιοχές.

Με ειδικά ακροφύσια και ειδικές ρυθμίσεις η τεχνολογία αυτή των υπερήχων μπορεί να είναι αποτελεσματική και στην μόνιμη διόρθωση της κυτταρίτιδας.

Vaser και εμφύτευση λίπους
Το VASER έχει την ιδιαιτερότητα της μη καταστροφής των λιποκυττάρων στις περιοχές που αυτό ενεργεί. Τα κύτταρα απλώς αποκολλούνται μεταξύ τους χωρίς να καταστρέφονται και ο πλαστικός χειρουργός τα αφαιρεί με μία λεπτή κάνουλα.

Αν θέλουμε, μπορούμε να εμφυτεύσουμε τα ίδια λιποκύτταρα σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, για να πραγματοποιήσουμε διαμόρφωση γραμμών σώματος με λιπογλυπτική. Με τη Vaser λιποαναρρόφηση αυτό είναι εφικτό διότι το Vaser είναι ατραυματικό για τα λιποκύτταρα, τα οποία μπορούν να «επιβιώσουν» σε πολύ μεγάλο πασοστό στη νέα περιοχή στην οποία θα τα βάλει ο πλαστικός χειρουργός. Εάν δηλαδή επιθυμούμε να αφαιρέσουμε λιποκύτταρα από ένα σημείο του σώματος και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο άλλο για να δώσουμε όγκο τότε το VASER αποτελεί την πιο καλή επιλογή.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του VASER είναι ότι δεν αυξάνει τη θερμοκρασία κι επομένως δεν δημιουργεί καταστροφή των ιστών. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε εμφύτευση λίπους σε κάποιο σημείο, αφαιρούμε τα λιποκύτταρα στην αρχή με το VASER κι ακολούθως τα εγχύουμε στην περιοχή που θέλουμε να δημιουργήσουμε όγκο. Ένα μεγάλο μέρος του λίπους αυτού διατηρείται δίνοντας μια μόνιμη αύξηση στον όγκο της περιοχής.

Επιμέρους πλεονεκτήματα της VASER τεχνολογίας
Βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας VASER είναι ότι προκαλεί ρίκνωση στο δέρμα όταν συνδυάζεται με Thermitight και Laser ND YAG tightening βοηθώντας έτσι να βελτιωθεί η χαλάρωση ή να μην υπάρξει χαλάρωση μετά τη λιπόλυση. Η χαλάρωση μετά από μια λιποαναρρόφηση είναι ένας από τους μεγάλους φόβους των πλαστικών χειρουργών και των ενδιαφερόμενων ατόμων. Αυτό που φοβάται κανείς είναι μήπως αφαιρώντας το λιπώδη ιστό, το δέρμα χαλαρώσει. Ο συνδυασμός των τεχνικών με VASER υπερήχων, ραδιοσυχνότητες και της τεχνικής Laser ND YAG tightening μεταφέρουμε ενέργεια στα κατώτερα στρώματα του δέρματος αλλά και στον ινώδη ιστό της περιοχής, προκαλώντας ρίκνωση των ινών του κολλαγόνου δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε λίπος ακόμα και σε άτομα που έχουν χαλαρωμένο δέρμα. Φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 5ου βαθμού χαλάρωση αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουμε μια εντυπωσιακή σύσφιξη του δέρματος και των απονευρώσεων.

Έχει αποδειχθεί ότι στην VASER τεχνική η απώλεια αίματος είναι ελάχιστη σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση, όπου συνήθως είναι πολλαπλάσια μεγάλη.

Η μέθοδος VASER έχει δειχθεί ότι είναι ατραυματική. Εξαιτίας αυτού, η χρήση του VASER μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες επιπλοκών μιας λιποαναρρόφησης.
Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρότερος και η μετεγχειρητική ενόχληση επίσης ελάχιστη σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση.

Η νέα VASER λιποαναρρόφηση πλεονεκτεί επίσης, στον τομέα της αναισθησίας, καθότι απαιτείται «λιγότερη» αναισθησία σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση και ταυτόχρονα η επάνοδος στις δραστηριότητες είναι συντομότερη.

Ανδρέας Ιωαννίδης, Πλαστική Χειρουργική, Αισθητική και Επαννορθωτική Χειρουργική

Ανδρέας Ιωαννίδης, Πλαστική Χειρουργική, Αισθητική και Επαννορθωτική Χειρουργική

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.