Τραύμα Άνω και Κάτω Άκρων

Facebooktwitterpinterest

Τα τραύματα των άνω και κάτω άκρων είναι συνήθως απόρροια τροχαίων ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων ή χειρουργικών εκτομών όγκων ή άλλων δερματικών βλαβών. Αυτά αφορούν δερματικά, αγγειακά, νευρικά, τενόντια ή ακόμα και οστικά ελλείμματα.
Ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να αποκαταστήσει όλες αυτές τις βλάβες μόνος του ή σε συνεργασία με ορθοπεδικό ή αγγειοχειρουργό. Ευγενείς ιστοί, όπως αγγεία, νεύρα, τένοντες και οστά θα πρέπει να καλυφθούν με δερματικούς κρημνούς για να μην καταστραφούν. Μια άριστη οστεοσύνθεση ενός δύσκολου κατάγματος, μια λειτουργική αποκατάσταση τενόντων, ή μια επαναγγείωση ενός άκρου θα ήταν άχρηστα αν αυτά δεν καλυφθούν από αιματούμενο κρημνό. Ο ρόλος του Πλαστικού Χειρουργού στα τραύματα αυτά επομένως είναι καθοριστικός και απαραίτητος. Αντιμετώπιση τέτοιων τραυμάτων χωρίς την κύρια συμμετοχή του πλαστικού χειρουργού συχνά οδηγεί στην αποτυχία της αποκατάστασης και αναπηρία ή παρατεταμένη ταλαιπωρία του ασθενούς με επακόλουθα, χρόνια έλκη και ποικίλες δυσλειτουργίες.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.