“Η Διεπιστημονική παρακολούθηση παιδιών εφήβων και ενηλίκων με Ρευματικο Νόσημα”

Διεπιστημονική παρακολούθηση παιδιών εφήβων και ενηλίκων με Ρευματικο Νόσημα" Facebooktwitterpinterest

Ενημερωτική Εκδήλωση Σάββατο 02 Μαρτίου 2023 10:00-15:00

Αίθουσα του Εμπορικού κ Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν με φορείς υλοποίησης τον ΣύλλογοΡευματοπαθών Πάτρας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.00- 15.00 στην αίθουσα του Εμπορικού κ Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας με θέμα:

“Η Διεπιστημονική παρακολούθηση παιδιών εφήβων και ενηλίκων με Ρευματικό Νόσημα”.

Τα Ρευματικά Νοσήματα (ΡΝ) στη χώρα μας αφορούν 3.000.000 πολιτών ενώ 1/1000 παιδιά προσβάλλονται από Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα (ΝΙΑ).Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ολιστικής παρακολούθησης των ασθενών όλων των ηλικιακών βαθμίδων από εξειδικευμένους γιατρούς καθώς και από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Η συνεργασία όλων των ειδικοτήτων μεταξύ τους αλλά και με τους ασθενείς, κρίνεται απαραίτητη ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι συννοσηρότητες που συνήθως ακολουθούν το κυρίως ρευματικό νόσημα.

Τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα αναφέρονται σε παθήσεις που εμφανίζονται σε ηλικίες κάτω των 18 ετών. Μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές είναι η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα (ΝΙΑ), η οποία κατατάσσεται στις τρεις πιο συχνές παθήσεις της παιδικής ηλικίας, μετά τον παιδικό διαβήτη και την παιδική επιληψία.Στην Ελλάδα, ο αριθμός των παιδορευματολόγων, που αποτελούν τους ειδικούς γιατρούς στον τομέα αυτό, είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Ειδικότερα, αυτοί οι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται κυρίως σε κέντρα παρακολούθησης που λειτουργούν μόνο στις πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με τη στήριξη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Εκφράζουμε την ευχαρίστηση μας προς τις φαρμακευτικές εταιρίες Aenorasis, Faran, Hospitalline, Janssen, Lilly, Pfizer, Vianex για την ευγενική τους υποστήριξη.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.