Στον ατμό: Φιλέτο μπακαλιάρου και πράσα με ασιατική σάλτσα

Facebooktwitterpinterest

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε! Απολαυστικό ψάρι με φρέσκο τζίντζερ. Μαγειρική πιο εύκολη από ποτέ.

Για 2 άτομα
Λαχανικά
150 g πράσο, λεπτές λωρίδες 3 mm
400 g φιλέτο μπακαλιάρου
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 καρότο, λεπτά μπαστουνάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ψημένο σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  1. Απλώστε το πράσο σε ένα μεγάλο πιάτο. Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο και βάλτε τον επάνω στο πράσο. Ρίξτε επάνω στον μπακαλιάρο τον χυμό λεμονιού και απλώστε επάνω στο ψάρι το τζίντζερ και τα καρότα.
  2. Βάλτε ένα φλιτζάνι μέσα σε ένα γουόκ ή σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα. Γεμίστε το γουόκ με νερό έως περίπου 5 cm. Αφήστε το νερό να βράσει. Βάλτε το πιάτο με το ψάρι επάνω στο φλιτζάνι, σκεπάστε το ψάρι και αφήστε το να ψηθεί στον ατμό για 10 – 12 λεπτά. Γαρνίρετε το φιλέτο ψαριού με σουσάμι και μαϊντανό. Σερβίρετε με ασιατική σάλτσα και ρύζι

Ασιατική σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας συσκευασμένη σάλτσα τομάτας
2 κουταλιές της σούπας Sherry μεσαίας ξηρότητας
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 πρέζα τσίλι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά.

Ανά μερίδα: 213 kcal, 38 g πρωτεΐνες, 3 g λιπαρά, 6 g υδατάνθρακες

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.