Σούπα με πράσα, πατάτες και κρέμα γάλακτος

Facebooktwitterpinterest

Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη. Αυτή η γευστική σούπα τρώγεται και κρύα και ζεστή. Μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

Για 2 άτομα
500 ml ζωμός λαχανικών
200 g πατάτες, μικρά κυβάκια
200 g πράσο, κομμένο στη μέση, λωρίδες πλάτους 1 cm
50 ml κρέμα γάλακτος
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  1. Αφήστε να πάρει βράση ο ζωμός λαχανικών, προσθέστε τις πατάτες και το πράσο, σκεπάστε και αφήστε να βράσει 7 λεπτά. Τα λαχανικά πρέπει να είναι μαλακά αλλά να μη διαλύονται.
  2. Στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός πολτοποιήστε τη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος, περάστε τη από σουρωτήρι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με μαϊντανό.

Ανά μερίδα: 87 kcal, 3 g πρωτεΐνες, 4 g λιπαρά, 10 g υδατάνθρακες

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.