ΣΟΥΠΕΣ-Αρωματική σούπα μπιζελιών

Facebooktwitterpinterest

Θρεπτικές ουσίες που τις τρώμε με το κουτάλι – Οι σούπες ηρεμούν το στομάχι, ενισχύουν την αίσθηση θερμότητας, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη. Οι σούπες έχουν υπέροχη γεύση ακόμα και αν τις φτιάξετε με ελάχιστο λίπος. Εξάλλου επιτρέπεται μια έξτρα κουταλιά κρέμα γάλακτος στις ελαφριές σούπες, ειδικά αν προσωρινά δεν μπορείτε να φάτε πολύ.

Μια ελαφριά σούπα με μοσχοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού, που ανοίγουν την όρεξη, και φρέσκο τζίντζερ που δεν επιβαρύνει το στομάχι. Αυτή η γρήγορη και εύκολη σούπα μπορεί να αποτελέσει κυρίως γεύμα, ειδικά όταν μπορείτε να φάτε μόνο μικρές μερίδες φαγητού.

Για 2 άτομα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
250 ml ζωμός λαχανικών
50 g πατάτες, φέτες
50 g σέλερι, μικρά κυβάκια
250 ml γάλα
¼ κύβου ζωμού λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ξύσμα φλούδας βιολογικού λεμονιού
150 g κατεψυγμένα μπιζέλια
50 ml κρέμα γάλακτος
½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τσιγαρίστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα κρεμμύδια πρέπει να ξανθίσουν.
  1. Ρίξτε στα κρεμμύδια τον ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και το σέλερι, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε στη σούπα το γάλα, τον κύβο ζωμού λαχανικών, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να βράσει.
  2. Προσθέστε τα μπιζέλια και αφήστε να βράσει με ανοιχτή την κατσαρόλα για 3 λεπτά. Τα μπιζέλια πρέπει να είναι μαλακά αλλά να δαγκώνονται. Πολτοποιήστε τη σούπα μαζί με κρέμα γάλακτος, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Συμβουλή για άρωμα: Ρίξτε στη σούπα λίγη φρέσκια, ψιλοκομμένη μέντα. Η φρέσκια γεύση ανοίγει την όρεξη.

Ανά μερίδα: 290 kcal, 11 g πρωτεΐνες, 17 g λιπαρά, 23 g υδατάνθρακες

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.