Γλυκόξινο χοιρινό

Facebooktwitterpinterest

Τα υλικά

500 gr. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
100 gr. ρίζες μπαμπού
1 καρότο
3 φέτες ανανά σε κονσέρβα
½ φλυτζάνι σιρόπι από την κονσέρβα ανανά
4 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας ρυζόξιδο
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

Επιπλέον θα χρειαστείτε
Κόρν φλάουρ για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις πιπεριές σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.

Κόβετε τις πιπεριές, τα μπαμπού και το καρότο σε μικρές λωρίδες, σχήμα ζουλιέν.

Κόβουμε τον ανανά σε κύβους.

Αλατίζουμε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν.

Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το σησαμέλαιο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ρίζες μπαμπού και το καρότο .

Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά 4-5 λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρέας, τον ανανά, το σιρόπι από τον ανανά, την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο και μισό φλυτζάνι νερό.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25′ λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, άν χρειαστεί για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Τέλος ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Ανακατεύεουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι.
www.funkycook.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.