Μελομακάρονα

Facebooktwitterpinterest

Υλικά:
2 φλιτζάνια λάδι
3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
? του φλιτζανιού κονιάκ
2 κ.σ baking powder ήμαγειρική σόδα

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Κανέλα και γαρύφαλλο

Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C.

Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι.

Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.

Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά.

http://www.dietplus.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.