Μελομακάρονα, τα γλυκά των Χριστουγέννων

Facebooktwitterpinterest

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι μπύρα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1/2 ποτήρι νερό
καρύδια, ζάχαρη, κανέλα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
Χτυπάτε το λάδι μέχρι ν ασπρίσει
Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα
Προσθέτετε την μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και εξακολουθείτε το χτύπημα
Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε
Πλάθετε τα μελομακάρονα
Ψήνετε για 20-30 λεπτά
Εν τω μεταξύ βάζετε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν
Βουτάτε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι χλιαρά και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά
Μόλις μελώσουν τα πασπαλίζετε με το μείγμα καρύδι και κανελλοζάχαρη

http://www.xrisima.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.