Ζαρκάδι με άσπρη αρωματική σάλτσα

Facebooktwitterpinterest

2 κιλά κρέας
250 γρ βούτυρο
Για τη σάλτσα
1 κεφάλι σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
600 ml ξύδι
70 ml άσπρο κρασί αρετσίνωτο

νερό
5 φύλλα δάφνη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες , το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα ώσπου να κοκκινίσει και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο νερό μέχρι να ψηθεί, καλά ρίχνοντας κατά διαστήματα βούτυρο.
Μόλις γίνει το κρέας το βάζουμε σε μια πιατέλα. Το βούτυρο το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Όταν ροδίσει το αλεύρι προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε
να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
http://www.radicio.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.