Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ

Facebooktwitterpinterest

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή είναι σήμερα η συχνότερη λαπαροσκοπική επέμβαση. Πάνω από τις μισές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις παγκοσμίως είναι χολοκυστεκτομές. Στην καθημερινή χειρουργική πρακτική και στην συνείδηση των ασθενών έχει πλέον επικρατήσει, όταν συζητούμε για χολοκυστεκτομή να εννοούμε την λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή.
Οι δυσκολίες και οι φόβοι του παρελθόντος έχουν εξαλειφθεί, οι περιορισμοί έχουν αρθεί, ο τεχνολογικός εξοπλισμός της λαπαροσκοπικής χειρουργικής έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα ακόμα και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις να χειρουργούνται λαπαροσκοπικά, όταν βέβαια οι επεμβάσεις αυτές εκτελούνται από εξειδικευμένο χειρουργό.
Μία από αυτές τις εξελίξεις στο τεχνολογικό επίπεδο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι η χρήση υπερήχων, όχι ως διαγνωστικό αλλά ως χειρουργικό εργαλείο πλέον στα χέρια του χειρουργού με απεριόριστες δυνατότητες.
Ειδικότερα η τεχνολογία αυτή βρίσκει εφαρμογή στο ψαλίδι υπερήχων, το οποίο χρησιμοποιούμε στην λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή αλλά και σε μια μεγάλη ποικιλία λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.
Το εργαλείο αυτό εκμεταλεύεται την ενέργεια των υπερήχων για να εκτελέσει εντελώς αναίμακτη και σχεδόν καθόλου τραυματική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης.
Σαν αποτέλεσμα έχουμε ελάχιστο εσωτερικό χειρουργικό τραύμα, το οποίο σε συνδυασμό με το ελάχιστο εξωτερικό τραύμα της λαπαροσκοπικής τεχνικής προσφέρει την σχεδόν τελείως ανώδυνη και πολύ ασφαλή εκτέλεση της συγκεκριμένης επέμβασης.

Επίσης με την χρήση της συκεκριμένης συσκευής υπερήχων, ο χρόνος της επέμβασης και ως εκ τούτου η διάρκεια της γενικής αναισθησίας περιορίζεται στο ελάχιστο. Το ψαλίδι υπερήχων έχει πλέον επικρατήσει στην καθημερινή πρακτική μας στην λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και σχεδόν σε κάθε λαπαροσκοπική επέμβαση, προσφέροντας γρήγορες, ανώδυνες, αναίμακτες και ασφαλείς επεμβάσεις.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.