Πως θα αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες!

Facebooktwitterpinterest

* Χημικά peelings
Αποσκοπούν στην αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος. Λειαίνει τις ρυτίδες, αφαιρεί δυσχρωμίες-πανάδες ,φωτίζει το δέρμα και μειώνει τους διασταλμένους πόρους. Ανάλογα με το πρόβλημα μπορούμε να επιλέξουμε η θεραπεία να είναι αρκετά επεμβατική ή όχι.

* Ενέσεις Botox ή Dysport
Και τα δύο παραπάνω ενέσιμα είναι υλικά που εμποδίζουν την κίνηση των μυών. Με αυτόν τον τρόπο απαλύνονται οι γραμμές της έκφρασης και εξαφανίζονται οι λεπτές ρυτίδες. Η δράση τους διαρκεί 3-6 μήνες. Σταδιακά μεταβολίζονται από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα οι μύες να ανακτούν και πάλι την κινητικότητά τους.

* Ενέσιμα Ενθέματα (Υαλουρονικό Οξύ, Κολλαγόνο κ.λ.π.)
Το ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ είναι η τεχνική μορφή μιας βιοσύμβατης ουσίας η οποία υπάρχει στον οργανισμό μας. Αυτή η βιοσυμβατή ενχείεται με λεπτές βελόνες στις γραμμές των ρυτίδων και “γεμίζει” τα κενά δίνοντας έτσι όγκο στο δέρμα. Η δράση τους διαρκεί 6 – 9 μήνες.
Το Κολλαγόνο από την άλλη είναι πρωτεΐνη του δέρματος που συντίθεται από τον οργανισμό για να υποστηρίξει διάφορα μέρη ου σώματος. Με το συγκεκριμένο υλικό γίνονται ενέσεις στις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα διατηρείται από 3 – 9 μήνες.

* Fractional
Το σύστημα αυτό ενδείκνυται για την απάλειψη των λεπτών γραμμών που χαράζει ο χρόνος στο πρόσωπο, των κηλίδων και των ουλών. H τεχνική αυτή σαρώνει την περιοχή του προσώπου, στοχεύοντας στα προβληματικά σημεία. Σαν αποτέλεσμα η ανάρρωση είναι γρήγορη – ερυθρότητα μόνο 4-5 ημέρες- . Το δέρμα, έπειτα από τις 4-5 ημέρες φαίνεται πιο νεανικό , λείο και λαμπερό. Η σφρυγιλότητα είναι μια διαδικασία ανάπλασης κολλαγόνου και είναι ορατή μέσα σε 2- 3 μήνες σταδιακά.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.