Ανόρθωση Γλουτών

Facebooktwitterpinterest

Οι γλουτοί είναι περιοχή του σώματος που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από την καθιστική δουλειά, την παντελή έλλειψη άσκησης, την βαρύτητα, την παχυσαρκία, την λιποδυστροφία, την απότομη και μεγάλη απώλεια βάρους και βέβαια με το πέρασμα των χρόνων.

Ιδιαίτερα στη φυλή μας, το πρόβλημα έχει και ένα εκ γενετής υπόβαθρο μικρών γλουταίων μυών, που έχουν αδυναμία στήρηξης και έτσι πολύ συχνά, η σχεδόν πάντα σε αρκετά μικρή ηλικία [γύρω στα 20 με 25 έτη] οι γλουτοί κυρίως στίς γυναίκες χάνουν το ωραίο σχήμα και μέγεθος, ατροφούν και πέφτουν χαμηλώτερα , προτού το υπόλοιπο σώμα παρουσιάσει οτιδήποτε.

Βέβαια σε πολύ μικρά προβήματα, η πλούσια σε πρωτείνες διατροφή, παράλληλα με την σωστή γυνμαστική των γλουτιαίων μυών, μπορεί να διορθώσει την μορφή τους. Σε μεγαλύτερα όμως προβλήματα αυτό δέν αρκεί γιά διόρθωση παρά μόνον για την συντήρηση του αποτελέσματος.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός με την επέμβαση που λέγεται Tanga lift ή άλλες τεχνικές, ανορθώνει τους γλουτούς με διάφορες τεχνικές με, η χωρίς ένθεμα οι όποιες εξαρτώνται απ΄το πρόβλημα.

Η επέμβαση γίνεται πάντα με γενική αναισθησία και η γυναίκα φοράει ειδικό κορσέ για είκοσι μέρες.

Εάν κάνει καθιστική δουλειά επίσης χρειάζεται την ανάλογη άδεια. Λόγω του ότι ο άνθρωπος κάθεται στους γλουτούς, στην αρχή υπάρχει μιά ευαισθησία στην περιοχή που υποχωρεί ανάλογα με το άτομο και την βαρύτητα της επεμβάσεως.

Τέλος επειδή η επέμβαση αφορά κυρίως το μυικό υπόστρωμα, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, εφόσον το πρόβλημα ήταν μέτριας βαρύτητας. Αλλως θα υπάρχει μιά μεγάλη βελτίωση.

Η τυχόν υπάρχουσα λιποδυστοφία ελάχιστα βελτιώνεται [κυρίως φαινομενικά] .

Και βέβαια όπως προανέφερα, το αποτέλεσμα χρειάζεται σωστή συντήρηση, ειδάλως ο χρόνος και ο τρόπος ζωής θα επαναφέρουν σύντομα την αρχική κατάσταση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.