Πεταχτά αυτιά και η χειρουργική διόρθωση τους

Facebooktwitterpinterest

Πολλοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικά ασύμμετρα ή πεταχτά αυτιά, συνήθως εκ γενετής.
Οι περισσότεροι αντιμετώπιζαν απόρριψη και πειράγματα από τους συμμαθητές τους σε μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό, τα αφεστώτα ώτα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση.

Η διόρθωση αυτής της ανωμαλίας είναι μία από τις παλαιότερες θεραπείες στην αισθητική πλαστική χειρουργική και αποτελεί χειρουργική επέμβαση ρουτίνας σε έμπειρα χέρια. Μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Στόχος είναι η διόρθωση των πεταχτών ή των ασύμμετρων αυτιών, έτσι ώστε τα αυτιά να είναι ομοιόμορφα και συμμετρικά στο κεφάλι. Αυτό γίνεται συνήθως με την αφαίρεση υπερβολικού χόνδρου από το αυτί και επανατοποθέτηση του αυτιού στην επιθυμητή θέση.

Ακόμη και μεγάλα αυτιά μπορούν με χειρουργική επέμβαση (otopexy) να μειωθούν κατά το ένα τρίτο από το αρχικό τους μέγεθος.
Η επέμβαση σε μικρή ηλικία πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ενώ σε μεγαλύτερες με τοπική αναισθησία. Το χειρουργείο διαρκεί 1 ώρα χωρίς να είναι αναγκαία η παραμονή στο νοσοκομείο. Ο ασθενής μπορεί να αθληθεί μετά από δυο εβδομάδες.

Κίνδυνοι
Η ωτοπλαστική είναι μία από τις συνήθεις θεραπείες στην αισθητική πλαστική χειρουργική. Δεν είναι ασυνήθιστο το πρήξιμο ή οι μώλωπες στην περιοχή. Συνήθως επουλώνονται μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Πολύ σπάνια εμφανίζεται κάποια λοίμωξη, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με αντιβιοτικά.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.