Πλαστική Χειρουργική & Εγκυμοσύνη

Facebooktwitterpinterest

Μετά την εγκυμοσύνη, η αλήθεια είναι ότι το γυναικείο σώμα αλλάζει εντυπωσιακά καθώς εκτός από τα περιττά κιλά, παρουσιάζεται έντονη χαλάρωση στις περιοχές της κοιλίας και του μαστού, εξαιτίας της σταδιακής απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Τη χαλάρωση στις περιοχές αυτές καθώς και το συσσωρευμένο πάχος δύναται να διορθώσει η Πλαστική Χειρουργική. Προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για τις ενδεδειγμένες λύσεις Πλαστικής Χειρουργικής, ρωτήσαμε τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό κο Γιώργο Αραβανή.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις μετά την εγκυμοσύνη;
Η ανόρθωση στήθους καθώς και η πλαστική της κοιλίας [κοιλιοπλαστική] με ή χωρίς λιποαναρρόφηση, αποτελούν τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις. Συνήθως, μετά την εγκυμοσύνη η γυναίκα παρατηρεί ανακατανομή του λίπους στο σώμα της, με μεγαλύτερη συσσώρευση σε κάποια σημεία. Ανάλογα με το σημείο στο οποίο εντοπίζεται το λίπος, υπάρχουν και οι αντίστοιχες λύσεις.
Συγκεκριμένα, η χαλάρωση της κοιλίας μετά την εγκυμοσύνη διορθώνεται με τη mini και maxi κοιλιοπλαστική, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται αφαίρεση των ραγάδων στο κάτω μέρος της κοιλίας καθώς επίσης πραγματοποιείται σύσφιγξη του κοιλιακού τοιχώματος. Όσoν αφορά την ανόρθωση στήθους, συνήθως συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης για την ενίσχυση του όγκου. Με τον τρόπο αυτό, διορθώνεται η σφριγηλότητα του μαστού, βελτιώνοντας το σχήμα και την προβολή του.

Σε επόμενη εγκυμοσύνη η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως για παράδειγμα με το θηλασμό;
Όσων αφορά τις επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής στην περιοχή του στήθους, μια μελλοντική εγκυμοσύνη δεν αποτελεί αντένδειξη, καθώς ο θηλασμός δεν επηρεάζεται.
Οι επεμβάσεις εξάλλου που αναφέρθηκαν ανωτέρω όπως και η λιποαναρρόφηση αποτελούν επεμβάσεις ρουτίνας για έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό.
Οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, άλλωστε, εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος με την ταυτόχρονη ασφάλεια του ασθενή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.