Πλαστική Κόλπου & Αναδόμηση Περινέου

Facebooktwitterpinterest

Η Πλαστική Κόλπου και η Αναδόμηση του Περινέου γίνονται για τη διόρθωση- ανάπλαση ή αναζωογόνηση της περιοχής. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να διορθώσουν και τα λειτουργικά συστήματα του κόλπου, όπως η μήτρα, το έντερο, το ουροποιητικό σύστημα, με τεχνικές Ολικής Αναδόμησης.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ

Ο γυναικείος κόλπος είναι ένας ινομυώδης σωλήνας με πολλαπλή λειτουργικότητα και ιδιαίτερες ψυχολογικές προεκτάσεις. Το σύμπλεγμα αιδοίου – κόλπου είναι δυνατό να φέρει, είτε εκ γενετής είτε με την πάροδο του χρόνου και ιδιαίτερα μετά από «τραυματικά» γεγονότα, όπως δύσκολος φυσιολογικός τοκετός, διάφορες βλάβες που διαφοροποιούν τη μορφή και τη λειτουργία του.

Η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι η χαλάρωση του κόλπου, η παθολογική αύξηση δηλαδή της ελαστικότητας, της διαμέτρου και του βάθους του σε συνδυασμό με την απώλεια της δυνατότητας σύσφιξης κατά την επαφή.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…

Η διόρθωση – ανάπλαση ή αναζωογόνηση του εσωτερικού του κόλπου μπορεί να επιτευχθεί και με την τεχνική LVR (Laser vaginal rejuvenation), κατά τη οποία επανακτά την αρχική του διάμετρο και λειτουργία. Κατά την τεχνική αυτή, ο κόλπος στενεύει και υποστηρίζεται εκ νέου από τους μυς, που είναι αυτοί που τον σφίγγουν κατά την επαφή και μεγιστοποιούν την απόλαυση.

Οι τομές πραγματοποιούνται με την χρήση ενός ειδικού laser, με αποτέλεσμα η διόρθωση του κόλπου να είναι ακριβής, ανώδυνη, αναίμακτη, με ελάχιστη νοσηλεία και άριστο αποτέλεσμα. Έτσι επανακτάται η πρότερη « σπαργή» του και βελτιώνεται η ποιότητα της επαφής καθώς και η επίτευξη του πολυπόθητου οργασμού.

Με τον ίδιο μηχανισμό πραγματοποιείται και η αιδοιοπλαστική  (DLV designer laser vagino plasty), κατά την οποία με τη χρήση του Laser σμιλεύεται την εξωτερική γυναικεία ανατομία, όπως τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη του αιδοίου, η πόσθη της κλειτορίδας και η είσοδος του κόλπου, σε περιπτώσεις ασυμμετρίας ή τραυματισμών.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΥΓΕΙΑ

Η χαλάρωση του κόλπου αποτελεί κατ’ ουσίαν το πρώτο βήμα για βαρύτερες  βλάβες που αφορούν στα όργανα που βρίσκονται σε άμεση ανατομική σχέση με αυτόν, όπως:

α)την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα στο πρόσθιο τοίχωμά του (κυστεοκήλη, ουρηθροκήλη)

β)την τελική μοίρα του εντέρου (ορθοκήλη, εντεροκήλη) στο οπίσθιο τοίχωμα

γ)την μήτρα στον πυθμένα του κόλπου που μπορεί να υποστεί διαφόρων βαθμών ‘‘πτώση’’, δηλαδή κάθοδο του προς την έξοδο αυτού.

Η τελική κατάληξη παραμελημένων καταστάσεων χαλάρωσης των οργάνων του κόλπου οδηγεί στην ολική  «πρόπτωση»’ ή «procidentia», κατά την οποία η μήτρα μαζί με τα υπόλοιπα όργανα (ουροδόχο κύστη και έντερο) βρίσκονται μόνιμα εκτός του κόλπου, διαταράσσοντας πλήρως την ανατομία αλλά και την λειτουργικότητα των ευαίσθητων οργάνων του περινέου. Στα περιστατικά αυτά, η βάση της θεραπείας δεν είναι αισθητική αλλά περιέχει τις απαιτούμενες διορθωτικές επεμβάσεις επαναφοράς της λειτουργίας των συστημάτων του κόλπου δηλ. του ουροποιητικού , του εντέρου και της μήτρας.

Η διόρθωση της κατάστασης αυτής είναι εφικτή με την τεχνική της Ολικής Αναδόμησης Κόλπου  (TVR total vaginal reconstruction) η οποία επαναφέρει  την ανατομική ισορροπία της γυναικείας πυέλου, με πρόσβαση από τον κόλπο και με τρόπο αναίμακτο και ανώδυνο, εξασφαλίζοντας βραχεία νοσηλεία και αποκατάσταση, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα υποτροπών της νόσου. Είναι δηλαδή μια ολιστική μέθοδος αντιμετώπισης της κολπικής πτώσης βαριάς μορφής που αφορά τα όργανα του κόλπου.

Η τεχνική TVR με χρήση laser αναδομεί το «πάτωμα» της γυναικείας λεκάνης ( το περίνεο, δηλαδή), επαναφέροντας την ανατομία, αλλά και λειτουργία των συστημάτων του κόλπου, ενώ η χρήση των ειδικών πλεγμάτων δίνει την δυνατότητα στήριξης των οργάνων που προπίπτουν.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.