Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Το Πάσχα μπορεί να είναι μια απολαυστική περίοδος του χρόνου για πολλούς από εμάς και ενώ μας πιάνει μια ακατάπαυστη επιθυμία για κατανάλωση αρκετών εδεσμάτων και γλυκών γνωρίζουμε ότι αυτό ...
Συμβουλές προς τους Καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα και ενόψει του εορταστικών τραπεζιών συνίσταται εγκράτεια ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς. Το πασχαλινό τραπέζι ...
Εάν η ένταση και η συχνότητα του θυμού ξεπερνά τη σημασία των καταστάσεων που τον προκάλεσαν, επεκτείνεται σε πλαίσια άσχετα με τα αρχικά ερεθίσματα, εμπλέκει αθώους, γενικεύεται ή διαρκεί ...
Ο προδιαβήτης αποτελεί μία κατάσταση στην οποία τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια, όπως καθορίζονται από τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες, ωστόσο δεν ...
Εξέταση αίματος εντοπίζει τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο με ακρίβεια έως και 97%
Εξέταση αίματος εντόπισε τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο με ακρίβεια έως και 97%. Μια ειδική εξέταση αίματος ανίχνευσε τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο και μάλιστα με ...
Πληροφορίες: Γαστρεντερολόγος,
Ειδικός Συνεργάτης Γ.Ν.Α. « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Το Πάσχα μπορεί να είναι μια απολαυστική περίοδος του χρόνου για πολλούς από εμάς και ενώ μας πιάνει μια ακατάπαυστη επιθυμία για κατανάλωση αρκετών εδεσμάτων και γλυκών γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία.
Παρακάτω αναλύουμε τους τρόπους για να απολαύσετε τις γιορτές χωρίς να υποφέρετε από συμπτώματα καούρας και δυσπεψίας.
Οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία βιώνουν Υψηλότερα ποσοστά συναισθηματικής και σωματικής εξουθένωσης σε σύγκριση με κάθε άλλο τύπο οικογενειακής [...]
Όσοι κατανάλωναν 12 αβγά την εβδομάδα είχαν τελικά -μετά από τέσσερις μήνες- παρόμοια επίπεδα χοληστερόλης σε σχέση με όσους έτρωγαν δύο αυγά την [...]
H κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας. Ποιες τροφές αποτελούν πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και σε τι [...]
Συγγραφέας Γεώργιος ΚοχιαδάκηςκλείσιμοΣυγγραφέας: Γεώργιος ΚοχιαδάκηςΌνομα: Γεώργιος Κοχιαδάκης Email: koxiadakis@iator.gr Site:
Πληροφορίες: Καθηγητής Καρδιολογίας
Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής ΕταιρείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα και ενόψει του εορταστικών τραπεζιών συνίσταται εγκράτεια ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.
Το πασχαλινό τραπέζι παρά την νοστιμιά του ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς. Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για αυτό και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση.
Πληροφορίες: Ψυχολόγος,
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας
Πανεπιστημίου Αιγαίου,Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Εάν η ένταση και η συχνότητα του θυμού ξεπερνά τη σημασία των καταστάσεων που τον προκάλεσαν, επεκτείνεται σε πλαίσια άσχετα με τα αρχικά ερεθίσματα, εμπλέκει αθώους, γενικεύεται ή διαρκεί πέρα από το κανονικό, ανησυχείστε:
Πληροφορίες: Dr. - Ειδικός Παθολόγος MD, MSc, PhD,
Ιακωβάκη 15, Τρίκαλα Θεσσαλίας,
6979162788Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Ο προδιαβήτης αποτελεί μία κατάσταση στην οποία τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια, όπως καθορίζονται από τις διεθνείς ιατρικές οδηγίες, ωστόσο δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια εκείνα που χρειάζονται για να τεθεί η τελική διάγνωση του Σακχαρώδους Διαβήτη.
Πληροφορίες: Νευροφυσιολόγος-Μοριακός Βιολόγος,Γενετιστής,
Σκουφά 2, Κολωνάκι 10673
4ος Όροφος.
210 3390340Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Η ημερήσια πρόσληψη μιας πολυβιταμίνης για 3 χρόνια συνδέεται με επιβράδυνση της γνωστικής γήρανσης κατά 60%, με τις επιδράσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο (CVD), σύμφωνα με νέα έρευνα.
Πληροφορίες: Ιάτωρ
"ο γιατρός, θεραπευτής"
Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Εξέταση αίματος εντόπισε τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο με ακρίβεια έως και 97%.
Μια ειδική εξέταση αίματος ανίχνευσε τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο και μάλιστα με ακρίβεια που φτάνει έως και 97%, αναφέρει μια νέα μελέτη.
Πληροφορίες: Γυναικολόγος-Μαιευτήρας,
Κηφισίας 296 & Ναυαρίνου 40
Χαλάνδρι 15232,
21 0685 9601Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Eρευνητές απέδειξαν για πρώτη φορά σε μια επιτόπια μελέτη, ότι η χρήση ιωδιούχου επιτραπέζιου αλατιού ενισχυμένου με φολικό οξύ μπορεί να αποτρέψει πολλαπλές σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.
Πληροφορίες: Ορθοπαιδικός Χειρουργός,
Ζηνοδότου 1, Αθήνα 116 34.
210 723 3281Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Ο όρος δισκοπάθεια αναφέρεται σε μια μορφή βλάβης του μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οποία μπορεί να προκύψει είτε ως κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή δισκοκήλη, είτε ως εκφυλισμός του μεσοσπονδύλιου δίσκου εξαιτίας παρατεταμένης φθοράς αυτού. Πλέον η πάθηση αντιμετωπίζεται με μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που ονομάζεται δισκοπλαστική.
Πληροφορίες: Ψυχολόγος,
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας
Πανεπιστημίου Αιγαίου,Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία βιώνουν
Υψηλότερα ποσοστά συναισθηματικής και σωματικής εξουθένωσης σε σύγκριση με κάθε άλλο τύπο οικογενειακής σύστασης (οικογένειες με υιοθετημένα παιδιά, μόνοι γονείς κλπ)
Πληροφορίες: Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών,
MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
H κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας. Ποιες τροφές αποτελούν πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και σε τι ποσότητα ωφελούν την υγεία μας.
Τι είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά;
Τα ωμέγα-3 αποτελούν μια οικογένεια λιπαρών οξέων και συγκεκριμένα:
Πληροφορίες: Ειδικός Παθολόγος,
Κορίνθου 210-212, Πάτρα, ΤΚ: 26221,
Τηλέφωνο: 2610 62.47.62
Κινητό: 6974 48.49.47Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Λιπαρά: Μειώστε Τα «Κακά», Αυξήστε Τα «Καλά»
Τα λιπαρά δεν είναι όλα επιβαρυντικά για την υγεία. Διαβάστε ποια χρειάζεστε και ποια όχι και αυξήστε μόνο όσα σας κάνουν καλό…
Τα λιπαρά είναι συστατικά απαραίτητα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Διαβάστε λοιπόν πως θα ξεχωρίσετε τα καλά από τα βλαβερά λιπαρά και επιλέξτε τα πιο ωφέλιμα για την υγεία σας
Πληροφορίες: Ιάτωρ
"ο γιατρός, θεραπευτής"
Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Όσοι κατανάλωναν 12 αβγά την εβδομάδα είχαν τελικά -μετά από τέσσερις μήνες- παρόμοια επίπεδα χοληστερόλης σε σχέση με όσους έτρωγαν δύο αυγά την εβδομάδα ή και λιγότερα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (American College of Cardiology) στην Άτλαντα, “απαντώντας” σε όσους διστάζουν να φάνε αυγά υπό το φόβο πως ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης.
Πληροφορίες: Διαιτολόγος Διατροφολόγος,
Φιλίππου & Νίκου Καζαντζάκη,
Δοξάτο Δράμας,T.K. 66300.
Telephone +30 2521 100349
Mobile +30 6980 342245Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Δύο πολυαγαπημένα Ελληνικά λευκά τυριά είναι το ανθότυρο και η φέτα.
Μάλιστα, είναι τόσο λατρευτά από μικρούς και μεγάλους που δεν λείπουν από κανένα σχεδόν Ελληνικό σπίτι. Παρασκευάζονται από αγνές φυσικές πρώτες ύλες, είναι ιδιαίτερα γευστικά ενώ η σύνθεσή τους έχει μικρές αλλά σημαντικές διαφορές. Ποιο όμως από τα δύο τυριά πρέπει να διαλέξετε και πότε;