Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ι.Σ.Α.

Facebooktwitterpinterest

Γ. Πατούλη και του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου με θέμα το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων σε Δήμους της χώρας

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 1.45, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8).

Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου είναι το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στο πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται αρχικά δεκαεπτά ( 17) Δήμοι της χώρας, προβλέπεται η διάθεση κινητής μονάδας μαστογράφου, η οποία υποστηρίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικά και τεχνικό προσωπικό και περιοδεύει σε Δήμους της χώρας, προσφέροντας Δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο στις γυναίκες που για οικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Βασικός στόχος του προγράμματος εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου είναι και η ενημέρωση αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον Καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, το κάπνισμα τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.