Σαλάτα κόκκινου λάχανου με σάλτσα μανταρινιού

Facebooktwitterpinterest

Ακόμα και τους κρύους μήνες του χρόνου μπορείτε να φτιάξετε διάφορες σαλάτες με χειμωνιάτικα λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Για 2 άτομα
300 g κόκκινο λάχανο
Αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρό μήλο
3 μανταρίνια
4 καρύδια
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
100 g γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουταλάκια του γλυκού σιτέλαιο
Μαύρο πιπέρι

  1. Ψιλοκόψτε το κόκκινο λάχανο, ρίξτε λίγο αλάτι και ζυμώστε ελαφρώς.
  2. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε σε λεπτά δαχτυλίδια. Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίστε τα 2 μανταρίνια και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Στύψτε 1 μανταρίνι. Σπάστε σε χοντρά κομμάτια τα καρύδια.
  3. Ανακατέψτε τον χυμό μανταρίνι, τον χυμό λεμόνι, το γιαούρτι και το σιτέλαιο. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε το κόκκινο λάχανο με τα κρεμμύδια, το μήλο, τα μανταρίνια και τη σάλτσα. Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα τα καρύδια.

Ανά μερίδα: 117 kcal, 4 g πρωτεΐνες, 5 g λιπαρά, 13 g υδατάνθρακες

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.