Σαλάτα καρότο με σάλτσα μήλου και ξηρών καρπών

Facebooktwitterpinterest

Αυτή η σαλάτα είναι γευστικότατη ως ορεκτικό αλλά μπορεί να συνοδεύσει και ροδοκόκκινες πατάτες ογκρατέν.

Για 2 άτομα
1 ζουμερό μήλο
200 g γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μους ξηρών καρπών (αμύγδαλα, φουντούκια)
Ξύσμα από τη φλούδα ενός βιολογικού λεμονιού
Αλάτι
100 g καρότα
100 g παντζάρια

  1. Καθαρίστε το μήλο και τρίψτε το. Ανακατέψτε το μήλο με το γιαούρτι, το μους ξηρών καρπών και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι.
  2. Ανακατέψτε τα καρότα και τα παντζάρια με τη σάλτσα. Φάτε τη σαλάτα αμέσως.

Ανά μερίδα: 315 kcal, 13 g πρωτεΐνες, 7 g λιπαρά, 46 g υδατάνθρακες

Συμβουλή: Μους ξηρών καρπών μπορείτε να βρείτε στο τμήμα φυσικών προϊόντων των σούπερ-μάρκετ ή σε καταστήματα φυσικών προϊόντων και διατηρείται για κάποιο διάστημα στο ψυγείο κλεισμένο καλά.

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.