Μακαρόνια με πιπεριές & γλυκόξινη σάλτσα

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

    • 250 gr. μακαρόνια (οποια θέλετε, εγω βάζω ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσια σε ίνες)
    • 3 χρωματιστές πιπεριές
    • 200 ml. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

  • 1-2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές ξύδι
  • αλάτι
  •  λάδι
  • 3-4 ντοματάκια (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές απο τα σποράκια. Τις κόβουμε σε λουρίδες.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες.
  3. Οση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ενα βαθύ τηγάνι (οχι να κάψει) και βαζουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι, αλατι και αφήνουμε να σιγοβράσει 15 λεπτά.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα στο τηγάνι.
  5. Σερβίρουμε με τα ντοματάκια κομμενα στα 4 (αν θέλουμε).

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζάχαρη και το ξύδι τα βάζουμε σε ποσότητα ανάλογη με τα γούστα μας. Επίσης ταιριάζει και κρεμμύδι. Εγω φυλάω πιπεριές καθαρισμένες στην κατάψυξη, οπότε το ετοιμάζω πολύ γρήγορα!

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.