Φιλέτο ψαριού με τομάτες και πιπεριές

Facebooktwitterpinterest

Τρυφερό, σοταρισμένο φιλέτο ψαριού σε πικάντικη σάλτσα τομάτας

Για 2 άτομα
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φετούλες
1 κόκκινη πιπεριά, λεπτά μπαστουνάκια
400 g τομάτες, ξεφλουδισμένες σε μικρά κομμάτια
300 g φιλέτο μπακαλιάρου
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Τσιγαρίστε αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθίσουν και μετά αφήστε τα να ψηθούν για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέστε την πιπεριά και αφήστε την να ψηθεί για λίγο. Προσθέστε τις τομάτες και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για περίπου 7 λεπτά μέχρι να γίνουν σάλτσα.
  3. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι. Βάλτε το ψάρι επάνω στη σάλτσα τομάτας. Βάλτε από πάνω μερικές κουταλιές σάλτσας, σκεπάστε το ψάρι και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά. Σερβίρετε το ψάρι γαρνιρισμένο με μαϊντανό.

Ανά μερίδα: 229 kcal, 29 g πρωτεΐνες, 6 g λιπαρά, 13 g υδατάνθρακες

Σε αυτό το ζουμερό φιλέτο ψαριού ταιριάζει πολύ το ρύζι ή οι βραστές πατάτες. Εάν βιάζεστε, συνοδέψτε με μπαγκέτα ολικής αλέσεως, την οποία μπορείτε να τη βουτήξετε στην πικάντικη σάλτσα, όπως συνηθίζεται στον Νότο.

 

 

http://avgi-breastcancer.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.