Κολοκυθάκια και ντομάτες ογκρατέν

Facebooktwitterpinterest

Συστατικά

    • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα λεπτές φέτες.
    • 3 μέτριες ντομάτες επίσης κομμένες λεπτές φέτες.
    • 1/4 του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
    • 4 αυγά.
    • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
    • 150 γραμμάρια γάλα.

  • 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ.
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
  • αλάτι,πιπέρι,
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο .
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε τρυπητό μισή ώρα να στραγγίσουν.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ και αραδιάζουμε σε σειρές τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ η μία να μισοσκεπάζει την άλλη.
  3. Χτυπάμε τα αυγά. Βάζουμε το κόρν -φλάουρ σε λίγο από το γάλα,το διαλύουμε και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύομε την κεφαλογραβιέρα με το γάλα ,την κρέμα ,τα αυγά,τον μαϊντανό και την μουστάρδα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά .
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά, η ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.