Πόνος στο πρόσωπο

Χρόνιος Πόνος και αντιμετώπιση Facebooktwitterpinterest

Οι Στοματικοι και Γναθοπροσωπικοι χειρουργοί εκπαιδεύονται τόσο στην Οδοντιατρική όσο και στην Ιατρική. Λόγω αυτού του γεγονότος είναι οι πλέον εξειδικευμένοι στο θέμα των Προσωπαλγιών οι οποίες μπορούν να οφείλονται σε μια τεράστια ποικιλία παθολογικών και ψυχολογικών αιτίων.

Η διαφορική διάγνωση της προσωπαλγίας περιλαμβάνει τον κοινό οδοντικό πόνο και άλλα οδοντογενή αίτια, την ιγμορίτιδα, τις νευραλγίες (όπως η νευραλγία τριδύμου) καθώς και σπάνιες αιτίες όπως οι κακοήθεις όγκοι της στοματικής κοιλότητας, του ρινοφάρυγγα, του στοματοφάρυγγα και της βάσης του κρανίου.

Ο πόνος λόγω δυσλειτουργιών της κροταφογναθικής διάρθρωσης εμφανίζεται σε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού σε κάποια στιγμή της ζωής του, με ποικιλία συμπτωμάτων όπως μυαλγία, άτυπη προσωπαλγία, άτυπη οδονταλγία κλπ.

Η διάγνωση μπορεί συχνά να γίνει αν ληφθεί ένα πλήρες ιστορικό.

Οι εξετάσεις που χρησιμοποιούνται είναι οι ακτινογραφία, η αξονική και η μαγνητική τομογραφία καθώς και το υπερηχογράφημα, πάντα όμως συμπληρωματικά στην πλήρη κλινική εξέταση.

Η αντιμετώπιση γίνεται συχνά σε συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως νευρολόγοι, νευροχειρουργοί, ψυχίατροι, κλινικοί ψυχολόγοι και ειδικοί αναισθησιολόγοι.

http://www.haoms.org/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.