ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Facebooktwitterpinterest

Τί είναι τα εμφυτεύματα?

Τα εμφυτεύματα είναι μεταλλικά, κυλινδρικά στοιχεία φτιαγμένα από τιτάνιο. Η τοποθέτηση τους γίνεται στην περιοχή όπου δεν υπάρχει δόντι, μέσα στο οστό, και ακολούθως γίνεται τοποθέτηση της στεφάνης, γέφυρας ή οδοντοστοιχίας πάνω σε αυτά.

Πότε μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα?

Πριν από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται αξιολόγηση του περιστατικού από τον οδοντίατρο. Κατά την αξιολόγηση αποφασίζεται κατά πόσο είναι δυνατόν να γίνει η τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος στον συγκεκριμένο ασθενή. Λαμβάνονται υπόψη η γενική υγεία του ατόμου, η υγεία των ούλων και η ύπαρξη επαρκούς οστού για να στηρίξει το εμφύτευμα.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που έχει εμφυτεύματα?

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή εξέλιξη των εμφυτευμάτων αποτελεί η καλή στοματική υγιεινή και οι τακτικοί καθαρισμοί στον οδοντίατρο.

Είναι επώδυνη η τοποθέτηση εμφυτευμάτων?

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων δεν υπάρχει πόνος λόγω της τοπικής αναισθησίας που γίνεται στη περιοχή. Μετά την επέμβαση χορηγούνται παυσίπονα στον ασθενή από τον οδοντίατρο για να αντιμετωπιστεί ενόχληση ή πόνος που δυνατόν να υπάρξει.

Είναι το εμφύτευμα σταθερό?

Το εμφύτευμα είναι τόσο σταθερό όσο ένα δόντι, επιτρέποντας πλήρως φυσιολογική μάσηση και ομιλία.

Ποιά είναι τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων?

Τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων κυμαίνονται από 92-98%. Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν αυτά τα ποσοστά όπως το κάπνισμα και ο διαβήτης.

http://www.nkdentalcy.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.