Όμορφο και σφριγηλό στήθος

Facebooktwitterpinterest

Ανόρθωση Στήθους

Το σφριγηλό και στητό στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και ελκύει τα βλέμματα πάνω του, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση σε κάθε γυναίκα. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και οι αυξομειώσεις του βάρους επηρεάζουν δυστυχώς την εικόνα του στήθους.  Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, οι μαστοί χάνουν την σφριγηλότητά τους και «πέφτουν». 

Η μαστοπηξία είναι η επέμβαση που ξαναδίνει το σχήμα του μαστού, ανορθώνει το στήθος και την θηλή στην επιθυμητή θέση του στον θώρακα και ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει το μέγεθος μιας μεγάλης θηλαίας άλω.Αν το στήθος έχει χάσει τον όγκο του (έχει «αδειάσει» μετά από εγκυμοσύνη ή δίαιτα) ή η γυναίκα επιθυμεί ένα μεγαλύτερο στήθος, τότε η ανόρθωση του στήθους συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης και έτσι αυξάνεται και το μέγεθος και το σφρίγος των μαστών.

Χειρουργείο

Η γιατρός θα σχεδιάσει την νέα θέση της θηλής και τα σημεία του δέρματος που θα αφαιρεθούν.Η ανόρθωση των μαστών γίνεται με γενική αναισθησία στην πλειονότητα των περιστατικών και σπάνια μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία όταν η διόρθωση είναι περιορισμένης έκτασης. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι 2-3 ώρες και η ασθενής μπορεί να παραμείνει μία νύχτα στο νοσοκομείο.

Οι τομές γίνονται γύρω από την θηλαία άλω και κάθετα από την άλω προς την υπομάστια γραμμή ενώ σπάνια χρειάζεται και μια οριζόντια μικρή τομή. Από τις τομές αυτές θα αφαιρεθεί το δέρμα που περισσεύει από την χαλάρωση και θα μετακινηθεί η θηλή με την άλω πιο ψηλά.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να τοποθετηθεί ένθεμα σιλικόνης ακολουθείται ανάλογη τεχνική (αυξητική στήθους).Σε ασθενείς που η χαλάρωση των μαστών είναι μικρή, η πτώση  μπορεί να διορθωθεί με μία μόνο τομή  γύρω από την θηλαία άλω και δεν χρειάζεται να γίνει κάθετη τομή.

Η γιατρός θα σας συμβουλεύσει ποια μέθοδος και ποια τεχνική είναι η καταλληλότερη για εσάς έτσι ώστε να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά το χειρουργείο οι μαστοί είναι πρησμένοι ελαφρώς και  υπάρχουν λίγες εκχυμώσεις που υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν υπάρχει πόνος αλλά ένα αίσθημα βάρους και «τραβήγματος» στον θώρακα που αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Ένας ειδικός αθλητικός στηθόδεσμος τοποθετείται αμέσως μετά το χειρουργείο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί  για ένα μήνα διαρκώς.
Ο σχηματισμός αιματώματος και η φλεγμονή είναι σπάνιες επιπλοκές καθώς και η υπερτροφία  των ουλών. Οι μετεγχειρητικές ουλές είναι έντονα κόκκινες αρχικά, αλλά σταδιακά βελτιώνονται μέχρι που αποκτούν το χρώμα του δέρματος και σίγουρα δεν γίνονται αντιληπτές γιατί καλύπτονται από τα εσώρουχα ή το μαγιό.

Η γιατρός θα σας δώσει εκτενείς οδηγίες για την μετεγχειρητική αγωγή έτσι ώστε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

anorthosh2_bef anorthosh2_aft
anorthosh5_bef anorthosh5_aft

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.