«Κρητική Διατροφή και Υγεία»

Facebooktwitterpinterest

kritikidiatrofiΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα: «Κρητική Διατροφή και Υγεία» κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Τις εργασίες του 4oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Κρητική Διατροφή και Υγεία», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, καταθέτοντας την υποστήριξή του προς πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα διατροφής αλλά και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της κρητικής διατροφής ως παράγοντα που εξασφαλίζει καλή Υγεία και μακροζωία.

Στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «Έλυρος» της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ, ο κ. Πατούλης, έκανε λόγο για ένα συνέδριο που τείνει πλέον να γίνει θεσμός «δείχνοντας» το δρόμο για τη σωστή διατροφή που αποτελεί και το ζητούμενο ώστε άτομα και πληθυσμοί να διατηρούνται υγιείς και παραγωγικοί. «Η εφαρμογή των κανόνων της κρητικής διατροφής, μιας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά, φρούτα, ψάρι και ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της καλής Υγείας και στην αποφυγή χρόνιων παθήσεων και λοιπών προβλημάτων Υγείας. Ως γιατρός μπορώ να πω πως η σωστή ενημέρωση σε θέματα Υγείας, η ευαισθητοποίηση αλλά και ο έγκαιρος έλεγχος των σημαντικών δυνητικών προβλημάτων αποτελούν, επίσης, κρίσιμους παράγοντες για τη διατήρηση της καλής Υγείας και μιας ποιοτικής ζωής. Για αυτό και τόσο στον Ι.Σ.Α όσο και στο Δήμο Αμαρουσίου, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση ενός υγιούς προτύπου διατροφής για όλες τις ομάδες πληθυσμού, ενώ με την εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης και τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες συμβάλλουμε στη διατήρηση και προαγωγή της Υγείας των πολιτών» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Για τα ευεργετικά αποτελέσματα της κρητικής διατροφής στην Υγεία μίλησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης Αντώνιος Καφάτος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Εμμανουήλ Αληφιεράκης, ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικηφόρος Κλήμης, ο διευθυντής του Νοσοκομείου «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος, έγκριτους διατροφολόγους και ψυχολόγους. Το συντονισμό του συνεδρίου είχε η καθηγήτρια διοίκησης Αργυρώ Δασκαλάκη.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία και η εταιρία DASKALAKIS TRV και τέθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρήτιας Ένωσης.

Παρόντες στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισµού. Εξωτερικού Εµπορίου Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Μηνάς Παγωνάκης, εκπρόσωποι κρητικών ομοσπονδιών, εκπρόσωποι του Τύπου κ.α.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.