Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Πλατεία Αριστοτέλους , Πέμπτη, 28/06/2012

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Πλατεία Αριστοτέλους , Πέμπτη, 28/06/2012 Facebooktwitterpinterest

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Πλατεία Αριστοτέλους , Πέμπτη, 28/06/2012Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος

Θέμα: Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Πλατεία Αριστοτέλους , Πέμπτη, 28/06/2012


Η Ευρωπαική Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της να ευαισθητοποίηση τους Ευρωπαίους πολίτες έχει καθιέρωση την Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομέτρησης. Η Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την προσπάθεια έχει θέση υπό την αιγίδα της μια σειρά τέτοιων εκδηλώσεων που γίνονται κατόπιν αιτήματος από Δήμους, Κοινότητες, Γηροκομία και λοιπά. Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών θα είναι την Πέμπτη, στις 28/06/2012 στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν δωρεάν, από τις 8 το πρωί έως τις 1400 μετά το μεσημέρι. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Β. Ηρακλείου.

Χ.Α.Π : Τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σχεδόν 500.000 Έλληνες οι πάσχοντες

Ο “βιασμός“ του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και η αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης σε συνδοιασμό με το κάπνισμα ευθύνονται την εκτόξευση των χρονίων αποφρακτικών πνευμονοπαθειών (ΧΑΠ). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι πάνω από 340 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ΧΑΠ παγκοσμίως. Το 2020 θα αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι πάνω από 500.000 Έλληνες πάσχουν από ΧΑΠ. Η πρόληψη μέσω της έγκαιρης διάγνωσης μιας τέτοιας πάθησης αποτελεί τον κύριο στόχο παγκόσμια. Μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας απλούστατης εξέτασης, της σπιρομέτρησης. Με την σπιρομέτρηση, με ένα απλό φύσημα είναι δυνατό να διαγνωσθεί το πρόβλημα σε πρώιμα στάδια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.