Κάθε 20″ χάνεται η ζωή ενός νηπίου από πνευμονιοκοκκική πνευμονία

Facebooktwitterpinterest

Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας:
Κάθε 20 δευτερόλεπτα χάνεται η ζωή ενός παιδιού κάτω των 5 ετών εξαιτίας της πνευμονίας σε όλο τον κόσμο. Η πνευμονιοκοκκική πνευμονία είναι μια πολλή σοβαρή νόσος και για τους ενήλικες και αποτελεί μια από τις βασικότερες επιπλοκές της γρίπης. Αυτά είναι τα κακά νέα σύμφωνα με τους επιστήμονες, αλλά υπάρχουν και τα καλά νέα. Όπως εκτιμούν, η μάχη κατά της πνευμονίας μπορεί να κερδηθεί με την χρήση εμβολίων και την έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Ένα εκατομμύριο παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ετησίως αν είχαν εφαρμοστεί σωστά προγράμματα πρόληψης σε όλο τον κόσμο επεσήμανε ο καθηγητής παιδιατρικής και πρόεδρος της παγκόσμιας παιδιατρικής εταιρείας κ. Α. Κωνσταντόπουλος για τη σημερινη Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας (World Pneumonia Day).

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι η εξέλιξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας οδήγησε στην ανακάλυψη και παραγωγή νέας γενιάς εμβολίων,που έχουν χαμηλό επίπεδο αντιδραστικότητας και υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

«Με την έναρξη των εμβολιασμών από τον 4ο μήνα της ζωής ενός παιδιού αυτό αποκτά αρκετά νωρίς υψηλό επίπεδο προστατευτικών αντισωμάτων» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι ένα σημαντικό όπλο που προστέθηκε στη φαρέτρα της επιστήμης είναι το νέο δεκατριδύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο το οποίο μετά την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και αποζημιώνεται 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

πηγη:ερτ3

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.