Μειωτική επέμβαση στήθους

Facebooktwitterpinterest

Το μεγάλο στήθος δεν είναι κατ΄ ανάγκη κάτι που πρέπει να διορθωθεί παρά μόνο αν δημιουργεί αίσθημα βάρους η πόνους στην πλάτη η ραγάδες στο δέρμα. Βέβαια μπορεί να είναι και αντιαισθητικό με την έννοια της όλης σωματοδομής της γυναίκας. Επίσης υπάρχει το ακόμη μεγαλύτερο [ μεγαλομαστία ] και το πάρα πολύ μεγάλο [ γιγαντομαστία ].

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η μειωτική επέμβαση είναι αναγκαία.

Είναι μία μεγάλη σχετικά επέμβαση η οποία γίνεται υπό γενική αναισθησία σέ κλινική. Απαραίτητη είναι προεγχειρητικά η διακοπή του καπνίσματος και ο έλεγχος πήξεως του αίματος καθώς και ο ακριβής σχεδιασμός της επεμβάσεως διότι απ΄αυτόν εξαρτάται το τελικό σχήμα και μέγεθος του στήθους. Στο θέμα αυτό λαμβάνεται υπ΄οψιν και η γνώμη της γυναίκας και κυρίως για το μέγεθος.

Η επέμβαση διαρκεί από 3 έως 5 ώρες και η γυναίκα μπορεί να χρειασθεί να μείνει στην κλινική ένα βράδυ. Μετεγχειρητικά φοράει ειδικό γιλέκο γιά δέκα μέρες. Μετά αφαιρούνται τα ράμματα και γυναίκα φοράει ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα ακόμη. Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση μπορεί να επανέλθει στην εργασία της.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό αν και το στήθος είναι στην αρχή λίγο πρησμένο. Πάντα η επέμβαση αυτή αφήνει ουλές οι οποίες ειίναι σχετικά κρυμμένες και το μεγεθός τους εξαρτάται απο το δέρμα και το πόσο μεγάλο θα γίνει το τελικό στήθος.

Οπως είπα είναι επέμβαση αναγκαία που ανακουφίζει την γυναίκα και της χαρίζει ένα στήθος ωραιότερο που θα κρατήσει το σχήμα του περισσότερο στον χρόνο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.