Βλεφαροπλαστική

Facebooktwitterpinterest

Τα βλέφαρα αποτελούν μια σημαντική αισθητική μονάδα του προσώπου. Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στην περιοχή αυτή και έτσι η βλεφαροπλαστική αποτελεί την πρώτη επέμβαση κατά της γήρανσης που αναζητούν γυναίκες και άντρες.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά εντυπωσιακό και η ικανοποίηση τόσο του ασθενούς όσο και του γιατρού είναι μεγάλη.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χώρο ιατρείου ή σε κλινική. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος και του λίπους (που φυσιολογικά υπάρχει στον οφθαλμικό κόγχο και ή έχει αυξηθεί ή λόγω της χαλάρωσης των μυών προβάλλει προς τα έξω). Οι τομές για τα άνω βλέφαρα γίνονται στην πτυχή του βλεφάρου (έτσι όταν τα μάτια είναι ανοιχτά δε φαίνεται απολύτως τίποτα). Για τα δε κάτω βλέφαρα γίνονται κάτω από τις βλεφαρίδες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες, οι εκχυμώσεις δε αρχίζουν να υποχωρούν από την τρίτη ημέρα. Η πλήρης επανένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 8-10 ημέρες.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.