Νέου τύπου βλεφαροπλαστική

Facebooktwitterpinterest


Extended lower vlepharoplasty

Νέου τύπου βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, όπου με λίγο μεγαλύτερη τομή (μικρή προέκταση προς τα έξω της τομής της κάτω βλεφαροπλαστικής κατά 1 ½ – 2 cm) επιτυγχάνεται lifting του μέσου τριτημορίου του προσώπου, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην βελτίωση της ρινοπαρειακής ρυτίδας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα λίφτινγκ του μέσου προσώπου. Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, διαρκεί 1 ½ ώρα, με ολιγόωρη παραμονή στην κλινική και επιστροφή στην εργασία σε 5-7 μέρες.

Υπάρχει μια νέα τεχνική (extended lower vlepharoplasty) της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με την οποία καταφέρνουμε ένα εντυπωσιακό lift του μέσου τριτημορίου του προσώπου, χωρίς άλλες τομές, αλλά μόνο με την τομή της βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου. Με το mini αυτό lift καταφέρνουμε να ανορθώσουμε το χαλαρό μάγουλο (παρειά) που φαίνεται να κρέμεται και να σχηματίζει έντονη ρινοπαρειακή ρυτίδα (δηλαδή η ρυτίδα που ξεκινάει από την μύτη και ξεχωρίζει το στόμα από την παρειά). Ενδείξεις για αυτό την μέθοδο είναι τα σακουλιασμένα μάγουλα, τα κουρασμένα και πρησμένα κάτω βλέφαρα, τα πεσμένα μήλα, και οι έντονες ρινοπαρειακές ρυτίδες. Σιγά σιγά με την ηλικία το κάτω βλέφαρο κρεμάει σαν λεπτή «κουρτίνα» και δίνει την εντύπωση ότι αυξάνει η απόστασή του από το «μήλο». Με την τεχνική αυτή καταφέρνουμε να ανορθώσουμε ξανά το πεσμένο μάγουλο και να βελτιώσουμε εντυπωσιακά (όσο σε κανένα άλλο lift) την ρινοπαρειακή ρυτίδα.

Τεχνικά, μας διευκρινίζει ο Πλαστικός Χειρουργός κ. Παναγιώτης Μάνταλος, η μέθοδος η οποία έχει περισσότερες της μιας τροποποιήσεις εφαρμόζεται ως εξής: Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία σε κλινική, ή τοπική και μέθη. Η διάρκειά της είναι γύρω στη 1-1 ½ ώρα, δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική και ο χειρουργημένος φεύγει αμέσως μετά. Κάνουμε μία τομή όπως εκείνη της βλεφαροπλαστικής του κάτω βλεφάρου την οποία προεκτείνουμε κατά δύο παραπάνω εκατοστά προς τα έξω («στο πόδι της χήνας») και την κρύβουμε σε μία ρυτίδα της περιοχής. Στη συνέχεια αποκολλάμε όλο το μάγουλο, είτε σε υποπεριοστεϊκό πλάνο, είτε σε μυοδερματικό, είτε σε δερμουποδόριο, ανάλογα την τεχνική (το πρώτο προτιμάται σε μικρότερες ηλικίες 40-55 χρονών και το τελευταίο σε μεγαλύτερες 50-75 χρονών).

Στη συνέχεια ο αποκολλημένος κρημνός αναρτάται με ειδικά ράμματα από την κροταφική περιτονία λίγο έξω από τον οφθαλμικό κόγχο. Σε αντίθεση με την κλασική βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται περισσευούμενο δέρμα λιγότερο των 3 χιλιοστών, για την αποτροπή εμφάνισης της επιπλοκής του εκτρόπιου, με αυτή την τεχνική, αφαιρούνται (8- 22 mm) μέχρι και 22 χιλιοστά (εφόσον χρειάζεται) όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και φυσικό, διότι δεν τεντώνεται το δέρμα προς τα έξω, αλλά ανορθώνεται κατά την ίδια διεύθυνση με την οποία έχει πέσει.

Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί και με ταυτόχρονη διόρθωση των άνω βλεφάρων.

Μετεγχειρητική πορεία

Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι μετά από δύο ώρες από το χειρουργείο και εφαρμόζει κρύα επιθέματα στα βλέφαρα το πρώτο 24ωρο για να αποφύγει το πρήξιμο. Θα υπάρξει κάποιο πρήξιμο και εκχυμώσεις κάτω από τα βλέφαρα για μερικές μέρες. Με εφαρμογή γυαλιών ηλίου και την αποφυγή έκθεσης σε ήλιο ο χειρουργημένος μπορεί να επιστρέψει στην εργασίας του συνήθως, σε 5-7 μέρες.

Διάρκεια του αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα κρατάει πολλά πολλά χρόνια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.