Ενθέματα προσώπου

Facebooktwitterpinterest

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί διάφορα ενθέματα για να βελτιώσει και να τονίσει διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου. είναι δηλαδή τα ενθέματα τεχνητά υλικά που τους δίνουν διάφορα σχήματα και που ο ιατρός με εγχείρηση τα βάζει στο σημείο του σώματος που θέλει να διορθώσει.

Προσδοκίες

Πολλές φορές επεμβάσεις που γίνονται στο πρόσωπο προϋποθέτουν και την χρήση τέτοιων ενθεμάτων το face lift μπορεί να συνδυασθεί με χρήση ενθεμάτων για τα ζυγωματικά προκειμένου να δοθεί μια πιο νεανική εμφάνιση. Η να τονισθεί ένα υποπλαστικό εκ γενετής χαρακτηριστικό όπως το πηγούνι.

Πιθανές επιπλοκές

Σπανιότατα εμφανίζονται προβλήματα πρέπει όμως να είναι σε γνώση οποιουδήποτε επιθυμεί να χειρουργηθεί. Ένα ένθεμα μπορεί να φύγει λίγο από την θέση που αρχικά τοποθετήθηκε είτε από κακή τεχνική είτε από ατύχημα όποτε χρειάζεται δεύτερη επέμβαση. Επίσης μπορεί να συμβεί μια φλεγμονή από αστάθμητους παράγοντες όπως και σε κάθε επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση αρχικά συστήνεται κάποια αντιβιοτικοί αγωγή και επί μη θεραπείας το ένθεμα αφαιρείται και επανατοποθετείται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Πριν την εγχείρηση

Είναι σωστό όταν κανείς συζητά με τον πλαστικό χειρουργό για μια τέτοια επέμβαση να γνωρίζει σαφώς τι ακριβώς επιθυμεί και να προσπαθήσει να το μεταδώσει στον ιατρό του ο οποίος με τη σειρά του θα αναφέρει αυτά που μπορούν να γίνουν σε κάθε περίπτωση καθώς και τις λεπτομέρειες της επεμβάσεως Εάν η επέμβαση πρόκειται να γίνει με τομή μέσα στο στόμα θα πρέπει ο ασθενής να αναφέρει τυχόν προβλήματα με τα δόντια η με τα ούλα του καθώς και οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχει συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο του ιατρικού ιστορικού.

Εγχείρηση βελτιώσεως στο πηγούνι

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και ελαφρά ζάλη είτε με γενική αναισθησία που γίνεται και πολύ συχνότερα. Γίνεται στο νοσοκομείο και διαρκεί περίπου μια ώρα. Η τομή για την εισαγωγή του ενθέματος γίνεται συνήθως μέσα στο στόμα εμπρός από τα δόντια στη ρίζα των ούλων. Το ένθεμα στερεώνεται κατάλληλα για να μην φεύγει με τις κινήσεις ομιλίας και μασήσεως.

Εάν η τομή πρέπει να γίνει έξω από το στόμα για διάφορους λόγους τότε γίνεται αμέσως κάτω από το πηγούνι. Μετά την επέμβαση μια ειδική ταινία επικολλάται στο πηγούνι έτσι ώστε να περιορίσει το αναμενόμενο πρόσκαιρο πρήξιμο της περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται σε πέντε μέρες εκτός της περιπτώσεως της ενδοστοματικής τομής όπου μπαίνουν ράμματα απορροφησιμα από τον οργανισμό.

Αναρρώνοντας από την επέμβαση κανείς νοιώθει το πρήξιμο στην περιοχή για αρκετές μέρες καθώς και κάποια δυσκολία στην μάσηση στο γέλιο και στην ομιλία. Μώλωπες θα είναι ορατοί για δέκα μέρες στην χειρουργημένη περιοχή. Χρειάζεται κάποια συγκρατημένη συμπεριφορά για λίγο διάστημα καθώς και πολύ καλή υγιεινή του στόματος.

Εγχείρηση στα ζυγωματικά

Η επέμβαση διαρκεί μίση με μια ώρα ανάλογα αν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση. Στην δεύτερη περίπτωση το ένεμα εισάγεται από την τομή της κυρίως επεμβάσεως . Αλλιώς γίνεται μια τομή στο κάτω βλέφαρο η μέσα στο στόμα στη ρίζα των ούλων του άνω χείλους , δημιουργείται η θήκη και μπαίνει το ένθεμα. Για όλα τα επακόλουθα της επεμβάσεως ισχύουν τα προαναφερθέντα στην προηγούμενη επέμβαση.

Εγχείρηση κάτω σιαγώνας

Εδώ η επέμβαση διαρκεί περίπου δυο ώρες και γίνεται με τοπική αναισθησία και ελαφρά ζάλη μέσα στο στόμα στην ρίζα των ούλων του κάτω χείλους και πλάγια όπου μπαίνει και το ένθεμα. Τοποθετούνται επίσης απορροφήσιμα ράμματα. Τα μετεγχειρητικά συμπτώματα είναι εντονότερα και διαρκούν περισσότερο . Ιδιαίτερα το πρήξιμο μπορεί να φύγει τελείως μετά από λίγους μήνες.

Επίλογος

Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερα ο ασθενής επιστρέφει μετά μια εβδομάδα η και ενίοτε λιγότερο στην εργασία του αλλά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα πολλές φορές αργεί να φανεί.

Χρειάζεται λοιπόν υπομονή. Γενικά μπορεί να πει κανείς ότι αυτές οι επεμβάσεις είναι γρήγορες σχετικά εύκολες και χωρίς ιδιαίτερα μετεγχειρητικά προβλήματα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.