Υπ. Υγείας: Επιμένει στην αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων για τα φαρμακεία ο Α. Λοβέρδος

Facebooktwitterpinterest

Επιμένει στην αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων, όσον αφορά τη λειτουργία των φαρμακείων, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με την αντιστοιχία κατοίκων με φαρμακεία σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί μείωση της λιανικής τιμής των 89 ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την υγεία ανέφερε ότι κάνουμε ό, τι είπε και ο πρωθυπουργός, δηλαδή εξαντλητικό διάλογο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο διάλογος οδηγεί σε ταυτόσημες απόψεις.
Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έγιναν πριν από την παρουσίαση του νέου διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας τόνισε ότι «ως αρμόδιο υπουργείο για τα θέματα υγείας θέλουμε εμείς να καθορίζουμε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματά μας και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς».
Στην άτυπη αυτή ενημέρωση, σε παρατήρηση ότι στην Ελλάδα έχουμε και τους περισσότερους βουλευτές εκτός από φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας απάντησε τονίζοντας ότι αυτό είναι εκ των αιτίων του προβλήματος, και ότι ένα πελατειακό σύστημα δομήθηκε έτσι ώστε να χαράξει τα όρια της άσκησης ορισμένων επαγγελμάτων εκτός των αναγκών.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.