Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Facebooktwitterpinterest

Εκδήλωση του ΕΟΜ για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο και σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 η εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για τον εορτασμό της «Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος , ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Ι. Ιωαννίδης , η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αικατερίνη Αναγνώστου κ.ά.

Με κεντρικό θέμα το παιδί, η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Οι μικροί ήρωες της μεταμόσχευσης» άγγιξε την καρδιά των παρευρισκομένων με τις προσωπικές μαρτυρίες των νεαρών μεταμοσχευμένων παιδιών και των γονιών μικρών δοτών, οι οποίοι βίωσαν τον πόνο της απώλειας και με το μεγαλείο της ψυχής τους δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους χαρίζοντας ζωή σε ασθενείς συνανθρώπους μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους, οι διατελέσαντες Πρόεδροι του ΕΟΜ καθηγητές κ. Ιωάννης Βλαχογιάννης και Αλκιβιάδης Κωστάκης, καθώς και επαγγελματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν αφιερώσει το έργο τους στη δωρεά οργάνων και την πρόοδο των μεταμοσχεύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», για την υποστήριξή του σε πάσχοντα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη, ενώ μοναδικά πλαισίωσε με τα τραγούδια της η παιδική χορωδία Rosarte.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.