Πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο

Facebooktwitterpinterest

Στην αδιαφορία και στον ανύπαρκτο συντονισμό των υπευθύνων του Κέντρου Υγείας Ιθάκης αποδίδει τον αιφνίδιο θάνατο του 15χρονου ανιψιού του Μάνου, ο θείος του Γιώργος Πανταζόπουλος και καλεί τους αρμόδιους να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.

Οπως κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Πανταζόπουλος, στις 2 Αυγούστου, ο 15χρονος ανιψιός του Μάνος που βρισκόταν στο Βαθύ υπέστη ξαφνικά καρδιακή ανακοπή και έπεσε στο δρόμο. Εντρομοι οι γονείς του κάλεσαν ασθενοφόρο και ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Υγείας του νησιού.

«Το παιδί βρισκόταν στην άσφαλτο και το ασθενοφόρο έκανε περίπου μία ώρα για να φτάσει εκεί. Μάλιστα δεν ήταν εφοδιασμένο με απινιδωτή. Η κατάσταση της περίθαλψης στο νησί είναι τριτοκοσμική και αν δεν αλλάξει σίγουρα θα πεθάνουν και άλλοι συνάνθρωποί μας αβοήθητοι…»- είπε στην «Ε» ο κ. Πανταζόπουλος ο οποίος έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Το παιδί ήταν νεκρό όταν έφτασε το ασθενοφόρο. Στο Κέντρο Υγείας έχουμε τρεις απινιδωτές. Ακόμη και απινιδωτή να είχε το ασθενοφόρο, δεν θα γινόταν τίποτα καθώς αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα τρία πρώτα λεπτά του προβλήματος. Μετά είναι μάταιο. Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση του ασθενοφόρου, καθώς υπάρχει μόνο ένας οδηγός για 24 ώρες. Καταλαβαίνω τον πόνο των συγγενών του 15χρονου, αλλά κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να σώσουμε το παιδί, το οποίο όπως μάθαμε αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Κ.Υ. Ιθάκης Γιώργος Παξινός.
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.