Από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή το λεγόμενο «κλειστό νοσήλειο» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Facebooktwitterpinterest

Πρόκειται για προκαθορισμένα πακέτα, βάσει των οποίων τα Ταμεία πληρώνουν ανάλογα με την πάθηση και το χρόνο νοσηλείας.

Ήδη έχουν κοστολογηθεί 700 τέτοια πακέτα.

Για παράδειγμα, το ταμείο ενός ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο οποίος χρειάζεται αγγειοπλαστική και πενθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζει η νοσηλεία του.

Στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλειο που θα αφορά στη συγκεκριμένη νοσηλεία θα περιλαμβάνονται οι εξετάσεις, το κόστος των παρεμβάσεων, όπως αγγειοπλαστική με στεντ, αλλά και η παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Στα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια υπάρχουν προβλέψεις και για περιπτώσεις επιπλοκών, που ίσως αναγκάσουν έναν ασθενή να παρατείνει τη νοσηλεία του ή να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις ή να προχωρήσει σε κάποια επεμβατική μεθοδο ή εγχείρηση.

Ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι επτά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις με τα νοσοκομεία για τα κλειστά νοσήλεια, ενώ όπως έγινε γνωστό, άλλες 11 ενδιαφέρονται να προχωρήσουν άμεσα στη συνεργασία αυτή.

Με βάση τις συμβάσεις αυτές, για 556 κρεβάτια που αφορούν κυρίως μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια δημόσιων νοσοκομείων, η ασφαλιστική καλείται να πληρώσει κατά 50% αυξημένο νοσήλειο σε σχέση με το κλειστό νοσήλειο που ισχύει στις συμβασεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εάν ο ασφαλισμενος έχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση, και 20% αυξημένο αν έχει ιδιωτική ασφάλιση αλλά και άλλο ασφαλιστικό ταμείο, όπως π.χ. το ΙΚΑ.

Newsroom ΔΟΛ
http://health.in.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.