H 3η ηλικία κοντά στην τέχνη για άλλη μια φορά!

Facebooktwitterpinterest

Έκθεση Αγιογραφίας στην “ΑΡΗΤΗ”
Οι Πρότυπες Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΡΗΤΗ στην προσπάθεια που συνεχώς καταβάλουν για να φέρουν την κάθε μορφής τέχνης ανάμεσα στην 3η ηλικία, διοργανώνουν έκθεση Αγιογραφίας με συλλεκτικά έργα δύο (2) αγιογράφων. Στην έκθεση συμμετέχουν οι αγιογράφοι, κα Σωτηρία Δεληγιάννη και κα Ανθούλα Κοντούλη, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 22 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Το κοινό θα μπορέσει να θαυμάσει από κοντά συλλεκτικά έργα των δύο αγιογράφων, σε γήινα χρώματα, δείγματα της παραδοσιακής βυζαντινής τεχνικής της αυγοτέμπερας, της νωπογραφίας ή της ξηρογραφίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό κάθε ημέρα από τις 10.00-22.00.
Οι Πρότυπες Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “ΑΡΗΤΗ” έχουν “αγκαλιάσει” την τέχνη και το αποδεικνύουν με ποικίλους τρόπους. Μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας τους έχουν καταφέρει ο μοναδικός χώρος τους, να αποτελέσει “σταθμό” για διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοσμήματος, φωτογραφίας κα. Στόχος είναι η μονάδα να αποτελέσει έναν ενεργό κοινωνικό πυρήνα, με ενδιαφέρουσες και ποικίλες δραστηριότητες που προάγουν τη ψυχική και πνευματική υγεία των κατοίκων της.
-τέλος-

Σχετικά με την “ΑΡΗΤΗ”:
Το συγκρότημα πρότυπων κατοικιών “ΑΡΗΤΗ” εγκαινίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εναλλακτική πρόταση για ποιοτική διαβίωση στην τρίτη ηλικία, την “Υποστηριζόμενη Διαβίωση” και εισήγαγε όχι απλά ένα πλαίσιο αναβαθμισμένης φροντίδας, αλλά, πέρα και πάνω από αυτό, μια ουσιαστική προοπτική καλύτερης ζωής όπως αξίζει στην τρίτη ηλικία.
4.000τ.μ. σε έκταση 8 στρεμμάτων
Το συγκρότημα βρίσκεται σε προνομιακή έκταση 8 στρεμμάτων, στους πρόποδες της Πεντέλης, με πανοραμική θέα, καθαρή ατμόσφαιρα και εύκολη πρόσβαση από όλα τα σημεία της Αττικής. Έχει δημιουργηθεί με βάση τις πιο υψηλές διεθνείς προδιαγραφές και περιλαμβάνει πρότυπες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4.000 τετραγωνικών μέτρων.
Καινοτομία που βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες
Στις πρότυπες εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα, που κατασκευάστηκαν από την αρχή ειδικά για το σκοπό αυτό, με διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας
Σε μία αυστηρά επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, ειδικά εκπαιδευμένων στην παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας και εξατομικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών
Στη φιλοσοφία της κοινότητας που ενθαρρύνει τους ενοίκους να συμμετέχουν σ’ έναν ενεργό κοινωνικό πυρήνα.
Υπηρεσίες που προσθέτουν αξία
Στο συγκρότημα λειτουργούν: εξωτερική πισίνα, υδροθεραπευτήριο, χώροι ψυχαγωγίας και εστίασης καθώς και υπαίθριο θέατρο ενώ οι περιβάλλοντες χώροι πρασίνου –κήποι και ένας ελαιώνας- ευνοούν τη δραστηριοποίηση στη φύση
Όλοι οι χώροι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ΑΡΗΤΗ έχουν διαμορφωθεί με κύριο γνώμονα τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της μέγιστης δυνατής ανεξαρτησίας του κάθε ενοίκου και της απαιτούμενης φροντίδας και υποστήριξης που έχει ανάγκη ο καθένας ξεχωριστά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην πρόβλεψη για εύκολη προσβασιμότητα σε οποιοδήποτε σημείο των εγκαταστάσεων καθώς και στην παρουσία προηγμένων τεχνικών μέσων για την αυτοεξυπηρέτηση και αυτοπροστασία των ενοίκων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.