«Ιπποκράτης 2010»

Facebooktwitterpinterest

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης 2010»
Η νόσος Αλτσχάιμερ θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης 2010», που θα πραγματοποιηθεί στην Κω, από την 1 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου.

Το Αλτσχάιμερ στη μεγάλη οθόνη
Συγκεκριμένα, η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών θα εκπροσωπηθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, από την Δρ Παρασκευή Σακκά, νευρολόγο-ψυχίατρο, η οποία θα συμμετέχει στις συζητήσεις γύρω από τις ταινίες του αφιερώματος στη νόσο Αλτσχάιμερ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό και στους επαγγελματίες να ενημερωθούν για τη νόσο και για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Εταιρείας.

Οι δύο φετινές ταινίες με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι η ταινία/ντοκιμαντέρ «Μαμά», της Ολλανδής Αντελχάιντ Ρούσεν και η ταινία/ντοκιμαντέρ «Ατελείωτες Μέρες» της Ιρανής Σίμιν Φαλλαζάντε Τεχράνι.

H μητέρα της Αντελχάιντ Ρούσεν πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ και η οικογένειά της την φροντίζει με μεγάλη αγάπη. Στην ταινία καταγράφει τις τρυφερές ώρες που αφιερώνουν οι κόρες στην μητέρα τους και την απόλαυση που νιώθει. Η σκηνοθέτης επιχειρεί να μπει στον κόσμο της μητέρας της.
Μία τρυφερή προσπάθεια να κατανοήσει η ιδία και το κοινό αυτή την απατηλή αυτή ασθένεια.

Το ντοκιμαντέρ «Ατελείωτες Μέρες» παρουσιάζει τις ζωές πολλών γυναικών που υποφέρουν από τη νόσο. Ζούνε σε ένα σανατόριο στην Τεχεράνη και οι περισσότερες δεν έχουν πια οικογένεια να τις φροντίσει.

Η σκηνοθέτις Σίμιν Φαλλαζάντε Τεχράνι από το Ιραν, συνομιλεί μαζί τους για τη ζωή τους, τις οικογένειές και τα όνειρά τους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.