Η κα Κική Δημουλά, ποιήτρια και Ακαδημαϊκός, στην Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 21 Ιανουαρίου 2011 – «Η ποίηση, ένα απατηλό ψυχοφάρμακο» θα είναι ο τίτλος της ομιλίας της πολυβραβευμένης ποιήτριας και Ακαδημαϊκού, κας Κική Δημουλά, στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 στις 8μμ. στην αίθουσα Εσπερίδες του ξενοδοχείου Hilton.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Καθηγητής κος Δημήτρης Λινός δήλωσε: «Τη φετινή μας σύναξη λαμπρύνει η Ακαδημαϊκός κα Κική Δημουλά που με την ποίησή της όπως η ίδια θα μας πει «χειρουργεί λέξεις … ακτινοβολεί τους κακοήθεις όγκους της σιωπής, τοποθετεί βηματοδότες στην άρρυθμη τάξη των πραγμάτων, τα βράδια είναι αποκλειστική νοσοκόμα των αποσιωπητικών, τη μέρα … ταΐζει λίγο φως τις ανόρεχτες αλήθειες, ενώ στα κρυφά, κάνει και λιποαναρρόφηση – προσοχή: το λι εδώ γραμμένο με ύψιλον, που σημαίνει: μειώνω τον όγκο της λύπης». Δεν διστάζει να «αφαιρεί τα γεννητικά όργανα της πραγματικότητας για να μη γεννοβολάει σκληρότητες, ενώ ξέρει να αποστάζει κλαμένα μάτια, και με τους υγρούς στίχους που προκύπτουν από την απόσταξη να ενυδατώνει τη μνήμη ώστε να μη γεμίζουν ρυτίδες λησμονιάς, όσα αγαπήσαμε».

Η ομιλία της Κικής Δημουλά προς τα μέλη και τους φίλους της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους και τα μέλη της Εταιρείας που έχουν εκπαιδευθεί στην Αμερική μια και η μεγάλη ποιήτρια δεν είναι άσχετη με την Ιατρική, διότι όπως θα μας απαγγείλει «Με το υπάρχω είμαι γιατρός, με την έννοια ότι ο άνθρωπος υπάρχοντας και μόνο, γιατρεύει αυτόματα τον πλησίον του από τη βαριά νόσο της μοναξιάς». Ισχυρίζεται ότι είναι μία «αποτυχημένη ψυχίατρος», αφού δεν κατάφερε «να διαγνώσει με τους υπέρηχους της ποίησης από τί πάσχει η ψυχή του ανθρώπου και ποιός απ όλους τους φόβους της προκαλεί τη σκοτεινότερη και πιο φοβιστική οδύνη». Είναι όμως μία δωρεάν ψυχίατρος «προς την μεγάλη αλλά πάμπτωχη πελατεία μου, αποτελούμενη μόνον από στιγμές που έχουν πεθάνει». Ισχυρίζεται ότι δεν λέει μακάβρια λόγια διότι «οι στιγμές είτε είναι ευτυχισμένες, είτε είναι αχάριστες απέναντί μας, αμέσως μόλις τις ζήσουμε, υποκύπτουν στο φυσικό θάνατο που τους προκαλεί το βιαστικό θέλημα του χρόνου». Είναι όμως μια πετυχημένη ερευνήτρια διότι «για την έρευνά μου αυτή χρησιμοποίησα ως πειραματόζωα τους δικούς μου φόβους και πόνους θυσιάζοντας στο βωμό της κοινής ωφέλειας την πολύτιμη μυστικότητά τους». Τέλος, είναι και καλή εντατικολόγος μια και όπως ισχυρίζεται «με μανιακή αφοσίωση διασωληνώνω τα εγκεφαλικά νεκρά πλέον βιώματα, μνήμες, πρόσωπα και αισθήματα, και χορηγώντας τους μικρές δόσεις στίχων αυταπατώμαι και εξαπατώ ότι τα κρατώ στη ζωή, ότι αναπνέουν».

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.hams.gr.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.