«ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας

Facebooktwitterpinterest

Το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας διοργανώνει την Πέμπτη 5 Μαϊου 2005 και ώρα 8.30 μ.μ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία όπου θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του συνθέτη Μιχάλη Καρρά, «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ». Με την Ορχήστρα Δωματίου SINFONIETTA συμμετέχουν οι σολίστ Ρενάτο Ρίπο (τσέλο), Μαρία Μπιλτέα (άρπα), Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο), Φίλιππος Τσεμπερούλης (Φλάουτο), Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο) και η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη που θα ερμηνεύσει τραγούδια σε ποίηση Κωνστ.Καβάφη. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, (16/φοιτητ.-30-50-75 και 90 ευρώ) τηλ.210-7282333.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί.

Πληροφορίες για εκτενέστερη παρουσίαση

Το κοινωφελές ίδρυμα ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. δραστηριοποιείται από το 1991 και στους βασικούς σκοπούς του είναι η ενημέρωση του κοινού σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, η απονομή υποτροφιών σε νέους καρδιολόγους, η ενίσχυση ερευνητικών εργασιών, η διοργάνωση διαλέξεων και συνεδρίων και η συνεργασία των καρδιολόγων με τις αρχές και τους κοινωνικούς παράγοντες της χώρας.
H ιστοσελίδα του ιδρύματος είναι www.elikar.gr.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
Ο συνθέτης και το έργο του

Ο Μιχάλης Καρράς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε πιάνο με τον Χαράλαμπο Κρητικό και Θεωρητικά με τον Μιχάλη Βούρτση στο Εθνικό Ωδείο. Κατόπιν συνέχισε ανώτερες σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σπουδάζοντας σύνθεση στο American Conservatory of Music του Σικάγο υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Richard και Otto Schulze. Παράλληλα παρακολούθησε Master Classes και σεμινάρια με πολλούς και σημαντικούς μαέστρους και συνθέτες της Αμερικής μεταξύ των οποίων οι Andre Previn, Sir Georg Solti, Dino Anagnost και άλλοι.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης διαμονής του στην Αμερική συνεργάστηκε με recording studios (TV Studios) στην Καλιφόρνια, το Σικάγο και την Νέα Υόρκη συνθέτοντας μουσική για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Παράλληλα με την πολυμερή δραστηριότητα του ως συνθέτης, έδινε κοντσέρτα σε καθιερωμένους συναυλιακούς χώρους και πανεπιστήμια της Αμερικής (CarnegieHall–ΝέαΥόρκη, CivicTheatre-Σικάγο, κλπ) παρουσιάζοντας κλασικά έργα του αλλά και δικές του διασκευές πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών όπως του Μάνου Χατζηδάκι τον οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Ο συνθέτης έχει γράψει έργα σύγχρονης μουσικής για συμφωνικές ορχήστρες, μικρότερα σύνολα και σόλο πιάνο που πολλά από αυτά έχουν παρουσιαστεί σε αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Στις 10 Νοεμβρίου 2004 παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του «Εν τη οδώ» στην επετειακή συναυλία για τα 14 χρόνια του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για την παρουσίαση του έργου συνέπραξε η Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με διακεκριμένους Ελληνες σολίστ υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.

Ο Μιχάλης Καρράς επίσης έγραψε μουσική και τραγούδια για τον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και στα πλαίσια συνεργασίας του με δισκογραφικές εταιρίες όπως η MINOS-EMI, SONY, UNIVERSAL, κ.α.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του είναι το ορχηστρικό έργο «Καβάφης – Μιχάλης Καρράς» για την ΕΜΙ.

Είναι μέλος της AEΠI για την Ελλάδα καθώς και μέλος της BMI (Broadcast Music Incorporated) για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.