Εγκρίθηκε το πρώτο κιτ σπερματέγχυσης για οικιακή χρήση

Εγκρίθηκε το πρώτο κιτ σπερματέγχυσης για οικιακή χρήση Facebooktwitterpinterest

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την πρώτη συσκευή ενδοκολπικής σπερματέγχυσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι. Το κιτ Mosie Baby IVI, πωλείται και διαδικτυακά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως είπε η δημιουργός της συσκευής, «το Mosie Baby είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν πρόβλημα σπερματέγχυσης και είναι κατάλληλο και για ανθρώπους που δεν μπορούν για κάποιο λόγο να έχουν σεξουαλική επαφή ή επιλέγουν να μην υπάρχει διείσδυση».

Το κιτ περιέχει δύο ειδικά σχεδιασμένες σύριγγες, οι οποίες έχουν μία σχισμή που ανοίγει και κλείνει αντί για τρύπα, καθώς και δύο δοχεία στα οποία μπορεί να συλλέξει ο άνδρας σπέρμα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Mosie Baby ο σχεδιασμός των συρίγγων επιτρέπει την άνετη έγχυση του δείγματος σπέρματος, με ελάχιστες απώλειες. Αναφέρουν επίσης ότι είναι κατάλληλο για χρήση τόσο με φρέσκο όσο και με κρυοσυντηρημένο δείγμα σπέρματος και συνεπώς μπορεί να είναι χρήσιμο για ζευγάρια του ίδιου φύλου, που χρησιμοποιούν σπέρμα δότη.

Η ενδοκολπική σπερματέγχυση (IVI) δεν πρέπει να συγχέεται με την ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) κατά την οποία το δείγμα σπέρματος εγχύεται στη μήτρα και όχι στον κόλπο. Η ενδομήτρια σπερματέγχυση γίνεται σε νοσοκομείο και δεν μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Η καθηγήτρια μαιευτικής Lauren Streicher της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, είπε ότι το νέο κιτ είναι μία «εξαιρετική εναλλακτική λύση για ζευγάρια στα οποία η κολπική σεξουαλική επαφή είναι άβολη ή δεν είναι καν δυνατή», αλλά τόνισε ότι αυτή η μέθοδος είναι δεν αποτελεί θεραπεία για την υπογονιμότητα, όπως είναι η ενδομήτρια σπερματέγχυση.

Τόνισε όμως ότι «αυτά τα κιτ περιλαμβάνουν μικρές πλαστικές σύριγγες και το σπέρμα εγχέεται στον κόλπο. Μερικά είναι πολύ ακριβά, ενώ το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καθαρό δοχείο για το σπέρμα και μια πλαστική σύριγγα, που κοστίζει 20 λεπτά». To MosieBaby κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

Ιάκωβος Σούσης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ιατρός Αναπαραγωγής

Ιάκωβος Σούσης,
Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ιατρός Αναπαραγωγής

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.