Αναγγελία διενέργειας ανώνυμου ελέγχου HIV.

Facebooktwitterpinterest

Η λοίμωξη από τον ιό AIDS (HIV) έχει πλέον μεταβληθεί στις μέρες μας από ένα θανατηφόρο νόσημα σε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας. Συνεχίζει όμως να συγκεντρώνει πάνω της αρκετές ιδιαιτερότητες, που αφορούν τόσο στο ίδιο το άτομο που έχει τη λοίμωξη όσο και στο περιβάλλον του. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι :
1. H λοίμωξη αυτή μπορεί να μη «δίνει» συμπτώματα για αρκετά χρόνια και ο μόνος τρόπος να ανιχνευθεί είναι μόνο μέσω εξέτασης αίματος. Πιστεύεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, μερικές χιλιάδες άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό και δεν το γνωρίζουν. Από αυτά, κάποια πιθανόν ήδη να χρειάζονται άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση ώστε να αποφευχθεί η εξέλιξη σε AIDS. Η διαπίστωση ότι ένα σημαντικό ποσοστό θανάτων από AIDS οφείλεται σε καθυστερημένη διάγνωση συνεχίζει να ισχύει και στις μέρες μας.
2. Oποιοδήποτε άτομο που φέρει τη λοίμωξη, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων, σταδίου και λήψης ή όχι θεραπείας, μπορεί να αποτελέσει πηγή μετάδοσής της και διασποράς της στην κοινότητα.
3. H λοίμωξη αυτή δεν απειλεί μόνο τις λεγόμενες «ομάδες υψηλού κινδύνου» (όρος που χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο) αλλά , ουσιαστικά, τον καθένα μας.
Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, γίνεται προσπάθεια, σε παγκόσμιο επίπεδο, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και συνθήκες, σε επιλεγμένους χώρους παροχής ιατρικής φροντίδας, για τον έλεγχο για λοίμωξη από τον ιό οποιουδήποτε ατόμου το επιθυμεί. Κατά τον έλεγχο, θα πρέπει να διασφαλίζεται η ανωνυμία του ατόμου και η τήρηση του απορρήτου ενώ ταυτόχρονα να επιτυγχάνεται-κατά το δυνατόν-ο συνδυασμός ταχείας διεκπεραίωσης της διαδικασίας μαζί με αποτελεσματική ενημέρωση του ατόμου σε τυχόν ερωτήματα πάνω στο θέμα της λοίμωξης από τον ιό, των τρόπων μετάδοσης και των μεθόδων ανίχνευσής του.
Στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ατόμων με HIV λοίμωξη, ενώ καθημερινά προσέρχονται άτομα που επιθυμούν να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.
Με σκοπό την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και σε συμφωνία με τις διεθνώς ισχύουσες πρακτικές, διενεργείται στα πλαίσια της λειτουργίας της Μονάδας Λοιμώξεων του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», εργαστηριακός έλεγχος για λοίμωξη από τον ιό HIV/AIDS.
Η διαδικασία είναι ανώνυμη, εμπιστευτική και δωρεάν.

Ώρες (με ή χωρίς ραντεβού): Τετάρτη 08.00-11.00, Πέμπτη 12.00-15.00

Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός»
Ιατρείο Λοιμώξεων (Ιατρείο Νο 9)
Υπόγειο Παλαιού Κτιρίου (είσοδος από οδό Υψηλάντου)

Επικοινωνία:
Τηλέφωνο: +30 210 720 1242
Fax: +30 210 720 1320
E-mail: mel@evaggelismos-hosp.gr

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.