ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Facebooktwitterpinterest

Σκοπός της πλαστικής χειρουργικής είναι η βελτίωση της εμφάνισης σε άντρες και γυναίκες.Με αυτό επιτυγχάνουμε και τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής μας και του τρόπου που εμείς αντιμετωπίζουμε τους άλλους,αλλά και οι άλλοι εμάς.
Οι γυναίκες και οι άντρες αναζητούν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής όλη τη διάρκεια του χρόνου,αλλά η χρονική περίοδος απο τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο είναι αυτή που βρίσκει το ιατρείο μας να έχει την μεγαλύτερη κίνηση.
Άν και το πρόσωπό μας φαίνεται 365 μέρες το χρόνο,υπάρχουν σημεία του σώματός μας όπως τα μπράτσα,η κοιλιά και τα γόνατα,που φαίνονται περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι.Ιδιαίτερα σε χώρες μεσογειακές,όπως η Ελλάδα,είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς οτι λόγω του κλίματος,περισσότερα σημεία του σώματος είναι εκτεθειμένα κατα τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Άν ξεκινήσει κανείς απο το πρόσωπο,θα πρέπει να αναφέρουμε οτι είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση και προστασία απο τον ήλιο,με καλής ποιότητας αντιηλιακό,με δείκτη προστασίας 25 και άνω.
Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας στη χώρα μας υπάρχει η τάση να κλείνουμε τα μάτια μας περισσότερο και να δημιουργούμε πιο έντονες γραμμές γύρω απο αυτά (πόδι της χήνας).Είναι βέβαια απαραίτητο να φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου.Ιδανικη είναι η εφαρμογή botox για να παραλύσουμε το κομμάτι του μυός που ευθύνεται για τις ρυτίδες γύρω απο τα μάτια και στο μάτωπο.
Με διάφορα ενέσιμα υλικά,όπως υαλουρονικό οξύ μπορούμε να γεμίσουμε ενοχλητικές αύλακες,κυρίως τις ρινοχειλικές αύλακες,δηλαδή τις γραμμές απο την μύτη έως τη γωνία του στόματος.
Η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν είναι καλές εποχές για να κάνει κανείς laser στο πρόσωπο διότι,λόγω της έκθεσης στον ήλιο,είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμφανιστούν κοκκινίλες και υπέρχρωση του δέρματος στην περιοχή που γίνεται η θεραπεία.
Άντρες και γυναίκες που έχουν πρόβλημα με πεταχτά αυτιά,δυσκολεύονται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες,αφού λόγω ζέστης αναγκάζονται να έχουν τα μαλλιά τους κουρεμένα κοντά ή μαζεμένα πίσω,με αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο το πρόβλημα.Η χειρουργική επέμβαση είναι σχετικά απλή και χρειάζεται μια περίοδος ανάρρωσης πέντε ημερών,με έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω απο το κεφάλι.
Είναι προφανές ότι λόγω του τύπου των ρούχων που φοράνε οι γυναίκες το καλοκαίρι,τα σημεία στα οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον είναι τα μπράτσα,το στήθος,η κοιλιά και τα πόδια.

ΜΠΡΑΤΣΑ: Η χαλάρωση στα μπράτσα ή λίγο περισσότερο λίπος στην περιοχή, χαλαει την εικόνα της γυναίκας.Ένα απο τα σημεία που προδίδουν την ηλικία της γυναίκας είναι και τα μπράτσα.Η καλή εμφάνισή τους τονώνει τόσο την εικόνα όσο και την αυτοπεποίθησή της.Σε νεαρότερες ηλικίες και ανάλογα με τον τύπο δέρματος αρκεί η λιπογλυπτική για να βελτιώσει αρκετά την εμφάνιση.Δεν υπάρχουν ουλές και ελαστική επίδεση για δύο εβδομάδες είναι αρκετή.Η γυναίκα χρειάζεται να απουσιάσει απο την εργασία της δύο ως τέσσερις ημέρες.Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και η γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια ημέρα.
Άν υπάρχει χαλάρωση,τότε η περίσσεια δέρματος και λίπους αφαιρείται με την μέθοδο της βραχιοπλαστικής.Είναι μέθοδος που συνιστάται όταν η χαλάρωση είναι σημαντικά μεγάλη. Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται στην εσωτερική επιφάνεια των μπράτσων και η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία.
Η απουσία απο την εργασία διαρκεί επτα ως δέκα ημέρες.Όταν η χαλάρωση είναι μέτρια και η ποιότητα του δέρματος καλή συνιστάμε λιπογλυπτική.

ΝΤΕΚΟΛΤΕ: Μια περιοχή του γυναικείου σώματος που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο περισσότερο κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού.Πρέπει να γίνεται καλή ενυδάτωση ,προστασία με αντιηλιακή κρέμα και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος με ειδική θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.Η θεραπεία αυτή γίνεται στο ιατρείο,διαρκεί 45 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί μετά απο διάστημα τριών μηνών.

ΣΤΗΘΟΣ: Το στήθος,επίσης, έχει μεγάλη σημασία για την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας.Ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι,λόγω του είδους των ρούχων που φοράει,καθώς και της εμφάνισής της με μαγιό στην παραλία,
η παρουσία του στήθους της έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Μικρό στήθος ή στήθος χαλαρωμένο και «άδειο»,λόγω αυξομειώσεων βάρους ή τοκετών,κάνει μια γυναίκα να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση.Επίσης,
ιδιαίτερα το μικρό στήθος,δημιουργεί μια ασυμμετρία και έλλειψη θηλυκότητας στο πάνω μέρος του γυναικείου σώματος,πολύ πιο εμφανή με τα καλοκαιρινά ρούχα και το μαγιό.
Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνιμα με τα ενθέματα σιλικόνης,μόνα τους ή σε συνδυασμό με ανόρθωση του στήθους.Η αυξητική επέμβαση του στήθους γίνεται με γενική αναισθησία,διαρκεί μια ώρα και η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της την επόμενη ημέρα και στην εργασία της μετά απο μια εβδομάδα.Τα ενθέματα σιλικόνης είναι απόλυτα ασφαλή και εκατομμύρια απο αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως με άριστα αποτελέσματα.
Σε ειδικές περιπτώσεις,όταν υπάρχει σημαντική χαλάρωση,μπορεί να χρησιμοποιηθούν μοντέρνες μέθοδοι ανόρθωσης του στήθους με μειωμένες ουλές,σε συνδυασμό με χρήση ενθέματος σιλικόνης.Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν πριν το καλοκαίρι,έτσι ώστε η γυναίκα να έχει την εμφάνιση που επιθυμεί στην παραλία.Είναι απαραίτητο,το πρώτο καλοκαίρι,τα σημεία που έγιναν οι χειρουργικές τομές να προστατεύονται απο τον ήλιο με αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
Επίσης απαραίτητη είναι η καλή ενυδάτωση του δέρματος της περιοχής του στήθους.
Γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος αντιμετωπίζουν προβλήματα απο αυτό,τόσο λόγω της εμφάνισής του όσο και λόγω του βάρους.Το βάρος του στήθους προκαλεί πόνο στον αυχένα και στους ώμους.Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της εφίδρωσης την άνοιξη και το καλοκαίρι,η περιοχή της υπομάστιας πτυχής (κάτω απο το στήθος) συχνά παρουσιάζει ερεθισμούς και μολύνσεις.
Η εμφάνιση του πολύ μεγάλου στήθους,ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι με τα ελαφριά ρούχα,δημιουργεί επίσης πρόβλημα στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας.Αισθάνεται οτι το στήθος της τραβάει την προσοχή των άλλων και αυτό την ενοχλεί.Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τις παραλίες και δεν μπορούν να φορέσουν ρούχα που θα επιθυμούσαν.
Η επέμβαση της μειωτικής του στήθους διαρκείι δυόμιση ώρες και η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της μετά απο δύο εβδομάδες.Έχει μόνιμα αποτελέσματα και σήμερα υπάρχουν καινούργιες μέθοδοι που περιορίζουν την έκταση των ουλών.

ΚΟΙΛΙΑ-ΜΗΡΟΙ-ΓΟΝΑΤΑ: Μια άλλη περιοχή οπου η πλαστική χειρουργική επεμβαίνει για να βελτιωθεί η εμφάνιση της γυναίκας,ειδικά για το καλοκαίρι,είναι η περιοχή της κοιλιάς.
Άν δεν υπάρχει χαλάρωση,τότε η λιπογλυπτική δίνει λύση στο πρόβλημα του τοπικού λίπους που αντιστέκεται στη δίαιτα και την γυμναστική.
Δεν αφήνει ουλές και γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία.Επιστρέφετε στο σπίτι την ίδια ημέρα και στην εργασία σας,ανάλογα με την περίπτωση,μετά απο τρείς με πέντε ημέρες.
Άν όμως υπάρχει χαλάρωση στην κοιλιακή χώρα,κυρίως μετά απο τοκετούς,η λιπογλυπτική δεν είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.Τότε η γυναίκα χρειάζεται να βοηθηθεί με την κοιλιοπλαστική.Σε αυτην την επέμβαση αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που περισσεύει και η κοιλιά αποκτάει μια πιο νεανική εμφάνιση.
Η επέμβαση διαρκεί δυο ώρες και η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της μετά από δυο εβδομάδες.
Συχνό πρόβλημα,που φαίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία,είναι τα «ψωμάκια» στην εξωτερική επιφάνεια των μηρών καθώς και στην εσωτερική των γονάτων.Η μέθοδος της λιπογλυπτικής βοηθάει να εξαφανιστούν και να βελτιωθεί η αισθητική των ποδιών.Η επέμβαση διαρκεί μια ώρα και επιστρέφετε στην εργασία σας μετα από τρεις με πέντε ημέρες.

‘Ενα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες και γίνεται ιδιαίτερα εμφανές τους καλοκαιρινούς μήνες-λόγω του τρόπου ντυσίματος και της εμφάνισης με μαγιό-είναι η γυναικομαστία,δηλαδή η αύξηση του στήθους λόγω εναπόθεσης λίπους ή και μαζικού αδένα.Αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση ή και αφαίρεση μαζικού αδένα με μικρή τομή γύρω απο τη θηλή.Η επέμβαση διαρκεί μια με μιάμιση ώρα και η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται μετά από μια εβδομάδα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.