Τι λύσεις υπάρχουν για τη διόρθωση των μικρών ρυτίδων μου?

Facebooktwitterpinterest

Το κάπνισμα, ο τρόπος ζωής μας, η κληρονομικότητα, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και άλλες συνήθειες της καθημερινής μας ζωής αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στο πρόσωπο ή/και στο σώμα μας.
Για τη λείανση και το γέμισμα των ρυτίδων του προσώπου μας που δημιουργούνται από καθημερινές κινήσεις έκφρασης, την έκθεση μας στον ήλιο και το πέρασμα της ηλικίας καθώς και για τη βελτίωση των γραμμών του προσώπου μας.
Το υαλουρονικό οξύ και το botox αντιπροσωπεύουν την πλέον κατάλληλη και ασφαλή μη χειρουργική μέθοδο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ είναι ενέσιμο εμφύτευμα που απορροφάται από τον οργανισμό σε 9-12 μήνες. Χρησιμοποιείται για τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, τις ρυτίδες καπνιστού καθώς και για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών. Το κόστος είναι στα 350 ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιος εποχικός περιορισμός, σε αντίθεση με τις άλλες διαθέσιμες επεμβατικές μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής [π.χ. ρυτιδεκτομή, κ.α.] ενώ τα αποτελέσματα εφαρμογής τους είναι άμεσα ορατά, με μέση χρονική διάρκεια 6-9 μηνών.
Το Botox (βουτυλινική τοξίνη) είναι μια ουσία που προκαλεί χαλάρωση των μυών του προσώπου. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης ( ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και του ποδιού χήνας στα πλάγια του ματιού). Οι ενέσεις είναι σχεδόν ανώδυνες, αφού γίνονται με πολύ λεπτή βελόνα (ινσουλίνης). Το κόστος είναι στα 400 ευρώ. Τα ευεργετικά αποτελέσματα του botox εμφανίζονται σε 3-7 μέρες.
Η δράση του διαρκεί 5-6 μήνες. Τόσο το Botox όσο και το υαλουρονικό είναι μέθοδοι που εφαρμόζονται στο ιατρείο και απαιτούν μόνο 10 λεπτά.
Πλέον αυτών, υπάρχουν και τα λεγόμενα «μόνιμα» εμφυτεύματα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τη τόνωση / ενίσχυση των γραμμών και για το γέμισμα ενός γερασμένου προσώπου, π.χ. το πηγούνι, τα μάγουλα και το σαγόνι. Τα εμφυτεύματα αυτά τοποθετούνται με χειρουργική επέμβαση και είναι συνήθως φτιαγμένα από συμπαγές υλικό (π.χ.PTFE) που γίνεται άριστα ανεκτό από τους ανθρώπινους ιστούς.
Η επέμβαση τοποθέτησης τους είναι μικρής διάρκειας και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο χειρουργείο κλινικής. Τα ράμματα, ανάλογα με το είδος και το σημείο τοποθέτησης του εμφυτεύματος, γίνονται εσωτερικά ή εξωτερικά του δέρματος και αφαιρούνται εντος μιας [1] εβδομάδας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.