ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Facebooktwitterpinterest

Είναι μια πανάρχαιη ολιστική φυσική επιστήμη. Πρόκειται για μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο που βασίζεται στην ύπαρξη δέκα αντανακλαστικών καναλιών (μεσημβρινοί) που διαπερνούν το σώμα μας. Τα κανάλια αυτά ξεκινούν και καταλήγουν σε ακριβείς μικρογραφίες του σώματος, όπως τα πέλματα, οι παλάμες και τα αυτιά. Οι μικρογραφίες αυτές είναι γεμάτες με σημεία ευαίσθητα που είναι έτοιμα να μας δώσουν μηνύματα για την κατάσταση του οργανισμού, αλλά και να στείλουν ερεθίσματα σε αυτόν, ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση και η αυτοθεραπεία του.

Η κάθε πάθηση εκδηλώνεται όταν παρεμποδίζεται η ενέργεια σε κάποιο κανάλι. Με τις κατάλληλες πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία ξεμπλοκάρεται, βελτιώνονται οι λειτουργίες του οργανισμού και τα αρνητικά συμπτώματα υποχωρούν.

Η ρεφλεξολογία ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, σαν φυσικός και πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων. Στον σύγχρονο κόσμο, η ρεφλεξολογία έρχεται και συμπληρώνει την κλασική ιατρική και χρησιμοποιείται ευρέως και σε νοσοκομεία.

Θεραπεύει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, προβλήματα πέψης, δερματικά προβλήματα, ημικρανίες, πονοκεφάλους, οιδήματα στα πόδια, πόνους περιόδου, άγχος, αϋπνία, δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στη μέση και πολλά άλλα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.