Γιόγκα

Facebooktwitterpinterest

Η Yoga δεν είναι θρησκεία, δεν είναι δόγμα, δεν είναι πολίτευμα. Μπορεί να εφαρμοστεί από όλους. Είναι τρόπος ζωής, είναι φυσική, σωματική και νοητική άσκηση που μας βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να συμφιλιωθούμε μαζί του και να ζήσουμε περισσότερο υγιείς.
Είναι η ευκαιρία μας να μάθουμε να ζούμε μια πιο ισορροπημένη ζωή. Να μπορούμε να δεχόμαστε την κάθε μας εμπειρία, και να μαθαίνουμε από αυτήν, αντί να αντισκεκόμαστε συνέχεια στη ζωή. Σε λίγο μπορεί να αντιληφθούμε ότι οι φόβοι μας έχουν μειωθεί, ότι δρούμε πιο ήρεμοι, και πιο χαρούμενοι στη ζωή μας.
Η Υoga μπορεί να εφαρμοστεί από παιδιά, ενήληκες, ηλικιωμένους, γυναίκες σε εγκυμoσύνη, άτομα που πάσχουν από ψυχοσωματικά θέματα. Υποστηρίζει την αποκατάσταση ενός ευρέος φάσματος περιπτώσεων όπως: πόνοι μέσης – αυχενικό σύνδρομο – ατονία – δυσκαμψία – εύκολη κόπωση – ορθοσωμικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης – θέματα πεπτικού – αναπνευστικού – κυκλοφορικού συστήματος κ.α.

Η Hatha Yoga αποτελείται από σωματικές στάσεις (ασάνες) και αναπνευστικές ασκήσεις. Οι ασάνες, οι αναπνοές και η χαλάρωση εναρμονίζουν το νευρικό μας σύστημα, αυξάνουν τη ροή αίματος προς τους ενδοκρινείς αδένες, και χαλαρώνουν όλα τα συστήματα.
Η Raja (Βασιλική, Αυτοκρατορική) Yoga είναι η τέχνη της κυριαρχίας του εαυτού μας.

«Κανείς δεν βάζει καινούριο κρασί σε παλιά ασκιά.
Αλλιώς το κρασί θα σκίσει τα ασκιά και το κρασί θα χυθεί
και τα ασκιά θα καταστραφούν.»
(Κατά Μάρκον

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.